Nemzetközi foci

Lassan Dzsudzsák sorsára jut a korábbi nagy rivális

Ibrahim Afellay a Barcelonát is megjárta, most azonban a Stoke Citytől is eltanácsolták.

2007 és 2011 között együtt futballozott a PSV Eindhovenben Ibrahim Afellay és Dzsudzsák Balázs. Az eindhovenieknek ekkor igen jól ment, hiszen két bronzérem mellett egy bajnoki címet is ünnepelhettek, amely a játékosok karrierjének szempontjából is nagy változással járt. Míg Dzsudzsák a pénzt választva Oroszország felé vette az irányt, addig Afellay-t a Barcelona szerződtette és úgy tűnt, ígéretes jövő elé néz.

Fizess elő a Logibet bombaformában lévő tippmestereire aprópénzért és légy részese a kaszálásnak

A katalánoknál azonban nem tudott megragadni a szupertehetségnek tartott játékos és csupán 35 mérkőzés jutott neki több súlyosabb sérülés miatt. Innentől pedig elindult a durva lejtmenet. A még mindig csak 31 éves játékos megjárta a Schalkét és az Olimpiakoszt is, végül pedig a Stoke Citynél telepedett le, ám nagyon úgy tűnik, innen is hamarosan távozhat.

A brit Telegraph jelentése szerint ugyanis a Stoke City mestere, Paul Lambert közölte a játékosával, hogy keressen magának új csapatot, mert nála biztosan nem fog játszani. Lambert elsősorban az edzésmunkájával és a hozzáállásával elégedetlen, a lapnak úgy fogalmazott "Afellay rossz hatással van a csapatra, mert folyamatosan rombolja a közösséget".

Fotó: TalkSport

Hogy Afellaynak mennyire nem jött össze sehol sem a PSV-t leszámítva, azt remekül mutatja, hogy a hollandoknál átlagosan 3,5 meccsenként lőtt gólt vagy adott gólpasszt, míg a többi csapatában ez a szám 5,42.

Bármennyire is ígéretesen indult tehát Afellay karrierje, lassan Dzsudzsákhoz hasonlóan kereshet magának egy arab csapatot levezetésre, ám ha nem változtat a viselkedésén, sok jövője nem marad az európai futballban.

A kiesés ellen küzdő Stoke vasárnap kora délután az Arsenal vendége lesz. Az Ágyúsok sikere 1.30-as szorzóval fogadható a    -n.

[2523053] 2018-04-01 14:30:00 Arsenal - Stoke Cityx;