Légiósok

Nikolics-tripla, Szalai kispad, Guzmics-öngól - ez történt légiósainkkal

A magyar válogatottnál is számításba vett légiósaink közül Nemanja Nikolics zárta a legjobb eredménnyel a hétvégén, a Legia támadója mesterhármassal búcsúzott a lengyel bajnoktól. Betalált a kapuba Németh Krisztián is, Lang Ádám pedig egy újabb világsztárt ismerhetett meg testközelből.

Németország

A német Bundesligában magyar rangadót rendeztek a hétvégén, hiszen a Gulácsi Pétert és Kalmár Zsoltot is a foglalkoztató RB Leipzig a Dárdai Pál vezette Herthát fogadta. Bár a lipcseieknél ezúttal jó pár alapember kénytelen volt kihagyni a mérkőzést, végül mégis sikerült érvényesíteniük a papírformát és végül Gulácsiék 2-0-ra legyőzték a berlinieket. A magyar kapus ezúttal is kezdő volt, míg Kalmár a kispadról figyelte végig az eseményeket.

Hasonló sorsra jutott Kleinheisler László, aki nem került pályára a Darmstadt Bayern München elleni találkozóján. Sztárcsapat ellen játszhatott volna Szalai Ádám is, hiszen a Hoffenheim a Dortmundot fogadta pénteken, ám a magyar csatár is csak csere volt ezen a hétvégén, így csak élénk szemlélője lehetett csapata pontszerzésének (2-2).  Huszti Szabolcs viszont jó szokásához híven kezdő volt a Frankfurtban, amely 1-0-ra kikapott a Wolfsburg vendégeként. Husztit a szünetben lekapta edzője, addig egy sárga lapos figyelmeztetéssel írta be magát a jegyzőkönyvbe.

A Bundesliga II-ben a Fürth ezúttal Megyeri Balázs nélkül játszott 1-1-es döntetlent az Union Berlin vendégeként. A magyar kapus a héten apa lett, így a klubja kimenőt adott a számára, ezúton is gratulálunk az újdonsült apukának. Stieber Zoltán és a Kaiserslautern hétfő este a Nürnberg ellen lép majd pályára.

Olaszország

Olaszországban 12 nyeretlen mérkőzés után ismét győzedelmeskedni tudott a Palermo, amely egészen látványos találkozón verte idegenben a Genoát 4-3-ra. Sajnos ezen a meccsen sem Sallai Roland, sem Balogh Norbert nem került pályára a szicíliaiaknál, ami nem jelent túl sok jót a két fiatal karrierje szempontjából sem.

Nagy Ádám viszont végig a pályán volt a Pescarát 3-0-ra legyőző Bolognában, a magyar középpályás az első félidőben egy sárga lapot is begyűjtött buktatás miatt. A bordó-kékek a 16. perctől emberelőnyben játszhattak, sikerükkel pedig megerősítették helyük a tabella középmezőnyében.

A Serie B-ben a speziás Tamás Krisztián és a novarás Adorján Krisztián közül csak utóbbi volt keretben, de ő sem lépett pályára.

Franciaország

A francia élvonalban szereplő Dijón 2-1-re kikapott a listavezető Nice-től, amelyben Mario Balotelli duplázni tudott. Lang Ádám 82 percet töltött a pályán az újonc csapatában, ez idő alatt többnyire jól ellátta feladatát, bár az olasz csatárral olykor azért meggyűlt a baja.

A másodosztályban Bese Barnabás végig a pályán volt a Le Havre együttesében, és nem rajta múlt, hogy csapata 2-0-ra kikapott a Tour ellen.

legia.com

Lengyelország

A címvédő Legia Varsó újabb fölényes győzelmet ünnepelhetett a hétvégén, a fővárosiak ezúttal a Lecznát ütötték ki 5-0-ra. A Legia hőse a mesterhármas jegyző Nemanja Nikolics volt, aki minden bizonnyal utolsó meccsét játszotta a lengyel bajnok színeiben. A válogatott támadó közösségi oldalán már el is köszönt klubjától és a szurkolóktól, a 79. percben történő lecserélésekor pedig könnyeivel küszködve hagyta el a játékteret.

Mervó Bence a 67. minutumban állt be a Slask Wroclavba, amely odahaza 2-0-ra kikapott az Arkadia Gydinától. Kádár Tamás szokás szerint végigjátszotta a Lech Poznan meccsét, az északiak ezúttal 1-1-re végeztek idegeneben Cracovia ellen. A hazaiaknál Litauszki Róbert a 38. percben szállt be a cserepadról.

A sérüléséből felépülő Guzmics Richárd ismét ott volt a Wisla Krakkó kezdőjében, ám csapata 1-0-ra kikapott a Ruch Chorwoz otthonában. A válogatott belső védője a 61. percben egy sárgát is begyűjtött, a hajrában esett gólnál pedig rajta pattant meg a labda, amely így védhetetlen volt a kapus számára. A Gyurcsó Ádámmal felálló Pogon 2-0-ra kikapott a Termalica vendégeként, a magyar középpályást a szünetben lecserélte a szakmai stáb.

Közép-Kelet Európa

A listavezető Altach otthonában 3-1-es arányban alulmaradó Rapid Wienben Szántó Tamás csereként a 71. percben lépett pályára az osztrák Bundesliga hétvégi fordulójában. A Matterburg ezúttal nem nevezte a keretbe Varga Barnabást az Austria Wien elleni meccsre.

Horvátoszágban Hajduk Split - Dinamo Zagreb csúcsderbit rendeztek, amely a címvédő 1-0-s sikerével ért véget. A hazaiakat erősíti Futács Márkó sárga lapjai miatt ezúttal eltiltott volt.

 

Közel-Kelet

Németh Krisztián győztes csapat tagja volt a katari Al-Gharafában, amely a listavezető Al Jaish otthonában játszott és nyert 2-1-re. A magyar támadó az első félidőben egy szöglet után juttatta előnyhöz csapatát, szezonbeli ötödik gólját szerezve ezzel. Németh végül 67 percet töltött a pályán.

A Dzsudzsák Balázst foglalkoztató arab emirátusokbeli Al Wahda a Dibba Al Fujairah otthonában lépett pályára és diadalmaskodott 2-1-re. A magyar szélső egy gólpasszt jegyezhetett fel, miután az első vendég találat az ő szöglete után született meg.

Az Izrealben légióskodó Korhut Mihály és a Hapoel Beer-Sheva nagy sorozata ért véget, miután a címvédő kilenc győztes meccs után 1-0-ra kikapott a Hapoel Raanaana vendégeként.

A török élvonal sereghajtója viszont 9 meccs után tudott ismét nyerni. A Koman Vladimirrel felálló Adanaspor az utolsó előtt Kayserisport tudta legyőzni egy 95. percben szerzett találattal. A magyar válogatott középpályás végig a pályán lehetett.