Átigazolás

Nem jön haza Dzsudzsák - felkészül Kína?

A magyar válogatott játékos kijelentette, hogy nem tér haza az NB I-be, így az oddsok alapján Kínába igazolhat.

Vajon hova igazol Dzsudzsák Balázs? - Fotó: MLSZ

Noha május utolsó napján arról cikkeztünk, hogy Dzsudzsák Balázs nagy valószínűséggel hazatér az NB I-be (amit egy nemzetközi bukméker szorzóira alapoztunk), vasárnap, újságírói kérdésre a Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínén elárulta, hogy nem tér haza Magyarországra.

Nem tervezem, nincs a lehetőségek között, de soha ne mondd, hogy soha, én mindig próbálom ehhez tartani magam.

"Nem fogom azt mondani, hogy ezer százalék, hogy nem, mert mi van, ha ne adj' isten az igazolási időszak végén mégis maradok?" - mondta a magyar válogatott játékos.

A 31 éves szélső az előző szezon végén távozott arab klubjától, az al-Vahda SC-től, és azóta nincs csapata. Az idénykezdet előtt a Ferencvárossal edzett, illetve gyakran feltűnik a MOL Vidi FC meccsein.

"Természetesen mindig megtisztelő, ha szeretettel várnak itthon és számítanának a segítségemre, a játékomra, de egyelőre nem szeretnék jönni. Úgy érzem, még van bennem annyi, és elértem annyit, hogy kamatoztatni tudjam a külföldi kapcsolataimat" - nyilatkozta.

A közelmúltban török és görög klubok érdeklődésről írt a sportsajtó a középpályással kapcsolatban, erre úgy reagált, ilyenek mindig vannak, szinte naponta kap üzeneteket játékosügynököktől, de ezekből végül sosem lesz konkrétum.

"Tényleg nem tudok még irányvonalat mondani" - vallotta be Dzsudzsák.

Melyik csapat játékosa lesz szeptember 3-án Dzsudzsák Balázs?
Ferencváros 1.65
MOL Vidi FC 3.00
Bármelyik kínai csapat 4.50
al-Vahda SC 4.50
Chicago Fire 17.00
FC Groningen 17.00
Bursaspor 21.00
Debreceni VSC 21.00
Dinamo Moszkva 21.00
Feyenoord 21.00
PSV Eindhoven 31.00

A bukmékerek szerint viszont megvan az irányvonal, hiszen, ha igaz, amit állít a magyar válogatott játékos, hogy nem tér haza, akkor nagyon jó eséllyel egy kínai klubhoz igazolhat. Erre az opcióra az egyik nemzetközi bukméker 4.50-szeres pénzt fizetne. Szintén ekkora oddson fogadható, hogy visszatér az al-Vahda SC csapatához Dzsudzsák, ám erre, az eddigi történések alapján nincs valós esély.

A fogadóiroda az esélyesnek vélt klubok vagy ország mellett több opciót is bedobott, például Dzsudzsák volt csapatait (PSV Eindhoven, Dinamo Moszkva, Debreceni VSC, Bursaspor), illetve két holland együttesét (Feyenoord, FC Groningen), továbbá Nemanja Nikolics együttesét, a Chicago Fire-t. Azonban ezen együttesekre olyan magas szorzót kínál a buki, hogy ezen klubok közül egy sem tűnik reálisnak, hogy ott folytatná a magyar válogatott játékos.

Ti mit gondoltok, hova igazol Dzsudzsák?