Légiósok

Új alternatívája lehet Szalainak, Nikolics ismét az élen - légiósok

Nikolics Nemanja és Futács Márkó is duplázni tudott a hétvégén, Dzsudzsák pontot szerzett csapatának, Gulácsiék elvesztették veretlenségüket. Ez történt légiósainkkal.

Dárdainak ezúttal nem volt jó kedve a meccs után /herthabsc.de

Németország

A németországi légiósaink közül kevesen lelték örömüket a hétvégi fordulóban. A Darmstadt zsinórban hetedik vereségét könyvelte el a Freiburg elleni találkozón, a vendégeknél Kleinheisler László csereként, 0-0-s állásnál a 72. percben lépett pályára. Dárdai Pál egy hatmérkőzéses hazai nyertes szériának intett búcsút a Herthával, a berliniek nagy sorozatát a kiesés elöl menekülő Werder Bremen szakította meg. A Frankfurt - Hoffenheim volt a hétvége "magyar rangadója", a gól nélkül záródó összecsapáson Huszti Szabolcs kezdőként 85 percig a pályán volt a hazaiaknál, míg a szülinapos Szalai Ádám ezúttal is kispadon kapott helyet. Elszenvedte első vereségét az újon Lipcse is, Gulácsi Péter együttese az Ingolstadt elleni idegenbeli találkozón maradt alul 1-0-s arányban. Hosszú idő után újra a meccskeretben volt Kalmár Zsolt is, ám a középpályás nem kapott lehetőséget a szakmai stábtól.

A Bundesliga II-ben szereplő Fürth Megyeri Balázzsal a kapuban kapott ki odahaza 2-0-ra a St. Paulitól, míg a Kaiserslautern 0-0-t játszott hazai környezetben az Aue csapatával. Stieber Zoltán végig játszott a találkozót. Érdekesség, hogy a Lauternek ez volt sorozatban a harmadik 0-0-s meccse.

Olaszország

Az olasz élvonalban tovább tart a Palermo vesszőfutása, a szicíliaiak a mögöttünk hagyott hétvégén a Chievótól kaptak ki odahaza 2-0-ra. Az újabb gól nélküli meccsen Sallai Roland a 69. minutumban szállt be a kispadról, Balogh Norbert viszont csak a cserepadon tekintette végig a mérkőzést.

Két forduló után újra a kezdőcsapatba jelölte Roberto Donadoni Nagy Ádámot, ám a Bologna vele sem tudott kikecmeregni a gödörből és 0-0-t játszott odahaza az Empolival. A jó kezdés után a piros-kékek megtorpantak, 17 pontjukkal a tabella 16. helyén tanyáznak.

A másodosztályban szereplő Spezia a keretbe sem jelölte Tamás Krisztiánt, míg Adorján Krisztián a cserék között nézte végig a Novara 0-0-ját a Brescia vendégeként.

Franciaország

Lang Ádám újabb értékes tapasztalatokkal lehetett gazdagabb a hétvége után, a francia élvonalban szerepelő Dijón ugyanis a sztárcsapatnak számító Olimpique Marseille-t fogadta. A válogatott védője végig játszotta a 2-1-re elvesztett mérkőzést, a 36. percben egy sárga lapot is begyűjtött.

Szintén kezdett a második vonalban szereplő Le Havre gárdájában Bese Barnabás, aki értékes egy pontot szerzett csapatával a Niort vendégeként (1-1).

Nikolics a lengyel bajnokság góllövőlistájának élére ugrott / legia.com

Lengyelország

Lengyelországban őrzi jó formáját a címvédő Legia Varsó, amely ezúttal a Piast Gliwicét ütötte ki idegenben 5-1-re. A varsóiak sikeréből Nikolics Nemanja egy duplával és egy gólpasszal vette ki a részét, a magyar válogatott csatára 82 percet töltött a pályán. Bár Nikolicsot az ősz folyamán több kritika is érte a lengyel sajtóban, 10 góljával már vezeti a bajnokság góllövőlistáját. A Lech Poznan Kádár Tamással a soraiban aratott 1-0-s sikert a Korona Kielce ellen, míg sérüléséből visszatérő Guzmics Richárd csak csere volt a Cracovia ellen 1-1-et játszó Wisla Krakkóban. A Pogon Szczesin is 1-1-re végzett a Lubin ellen, a hazaiaknál Gyurcsó Ádám kezdőként 74 perc játéklehetőséget kapott. Mervó Bence ezúttal is végig a kispadon ült a Slask Wroclawban, amely 3-0-ra kikapott Gdanskban.

10427#00

Közep-Kelet Európa

Szlovákiában tovább tart a Dunaszerdahely menetelése. A László Csaba által irányított DAC ezúttal az Aranyosmarót (Zlate Moravce) csapatát múlta felül hazai pályán 1-0 arányban. A magyar up-válogatott Vida Krisztofer volt a meccs hőse, a középpályás a 25. percben szerezte a mérkőzés egyetlen találatát. Zsinórban harmadik mérkőzésén maradt nyeretlen a Slovan Bratislava, amely Priskin Tamással a csatársorban játszott 1-1-et a Myjava otthonában. Priskin a 44. minutumban kapott egy sárgát, gólt azonban nem tudott szerezni.

Az osztrák Bundesligában a Ried ellen 3-1-re diadalmaskodó Rapid Wienben Szántó Tamás a 46 percben száll be a játékba, a szünetben 1-1-et mutatott az eredményjelző. Az Admirát 2-0-ra legyőző Mattersburg ugyan a keretbe jelölte Varga Barnabást, ám a magyar támadó nem került a pályára.

Horvátországban Futács Márkó volt a hétvége hőse, aki a 91. majd a 93. percben szerzett góljaival győzelemhez segítette a Hajduk Splitet a Cibalia otthonában (1-2). A volt diósgyőri támadónak ez volt a 7. bajnoki gólja, amivel átvette a vezetést a házi góllövőlistán, ám a jövő heti, Dinamo Zagreb elleni derbin sárga lapos eltiltás miatt nem állhat csapata rendelkezésére.

Futács duplája 3:40-től

Közel-Kelet

A Katarban légióskodó Németh Krisztián ezúttal pihenőt kapott és nem volt a keretben az Al-gharafa csapatában, amely 2-1-re kikapott az Al-szailia vendégeként. Dzsudzsák Balázs viszont kezdő volt az emirátusokbeli al-Wahdában, válogatott szélsőnk csodás gólt lőtt az al-Ain ellen, amely 1-1-es végeredményt hozott. Korhut Mihály hétfőn este léphet pályára a nagy fölénnyel listavezető Hapoel Beer-Sevában, amely a Beitar Jeruzsálem stadionjában játszik rangadót. Korhuték a héten nagy bravúrral ikszeltek a Southampton otthonában az Európa Ligában és így továbbjutottak a csoportból, a volt debreceni hátvéd a 77. percig volt a pályán a Soton ellen. Koman Vladimir sereghajtó csapata, az Adanaspor ezúttal 4-1-re kapott ki a Trabzonspor vendégeként. a török élvonalban, Koman kezdett ezen a meccsen is, 72 percet töltött a pályán mielőtt lecserélték volna. 


Tippelj a légiósaink mérkőzésére a Tippkirályban!