Légiósok

Huszti-parádé, Priskin-gól, László Csaba Dárdai nyomában - légiósok

Huszti Szabolcs volt a hétvége sztárja, a Frankfurt középpályása gólt és gólpasszt szerzett a Dortmund ellen. Szintén betalált a hétvégén Priskin Tamás, feltámadt a DAC,

Németország

Németországban a hétvége sztárja Huszti Szabolcs volt, aki a Frankfurt Dortmund felett aratott 2-1-es győzelméből egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét. Huszti kezdőként 82 percet töltött a pályán, az 51 ezer néző vastapssal búcsúztatta lecserélésekor. A magyar középpályás a Bundesliga hétvégi fordulójának válogatottjába is bekerült.

Szintén kezdő volt a Hoffenheimben Szalai Ádám, ám a szünetben lecserélte őt vezetőedzője, annak ellenére, hogy a találkozó után pozitívan nyilatkozott a magyar csatárról. A Hoffenheim értékes egy pontot szerzett a Mönchengladbach otthonában és továbbra is a nemzetközi kupaindulást érő 6. helyen tanyázik. Vasárnap a Darmstadt Kleinheisler László nélkül kapott ki 3-1-re a Schalke vendégeként, míg a Dárdai Pál vezette Hertha Vladan Ibisevic góljával 2-1-re verte a Mainzot. Dárdaiék hatodik hazai bajnokijukat nyerték meg a szezonban és jelenleg a dobogó harmadik helyén állnak.

Az újonc Lipcse 4-1-re verte idegenben a Freiburgot, Gulácsi Péter ezúttal is végig védte a Red Bull mérkőzését, amely továbbra is vezeti a tabellát a Bayern München előtt.

A Bundesliga II-ben a Kaiserslautern 0-0-t játszott a Karlsruhe ellen, a hazaiaknál Stieber Zoltán végig a pályán volt. A Megyeri Balázzsal felálló Fürth újabb győzelmet aratott, ezúttal a Bielefeld volt az áldozat (2-1).

Olaszország

Olaszországban ez a hétvége nem a magyar légiósokról szólt. A Bologna odahaza 2-0-ra kikapott az Atalantától, Nagy Ádám ezúttal egy perc lehetőséget sem kapott Roberto Donadoni vezetőedzőtől. Sallai Roland is csak a kispadról nézte végig, ahogy a Palermo 1-0-ra kikap a Laziótól, a szicíliaiak másik magyarja, Balogh Norbert még sérülésével bajlódik, így a keretben sem volt.

A Serie B-ben Adorján Krisztián kezdő volt a Perugia ellen 0-0-t játszó Novarában, a fiatal magyar légiós 57 percet töltött a pályán, ez idő alatt egy sárga kártyával írta be magát a jegyzőkönyvekbe.

Az Entella ellen 1-1-es döntetlent elérő Spezia ezúttal nem nevezte a keretbe Tamás Krisztiánt.A harmadik vonalban a Modena támadója, Bajner Bálint 5 percet játszott csereként a Santarcangelo otthonában 2-0-ra elveszített bajnokin.

Anglia

Az angol másodosztályban szereplő Wigan kölcsönjátékosa, Bogdán Ádám a múlt héten szalagszakadást szenvedett, így már visszatért Liverpoolba, hogy folytassa a rehabilitációt. A portásra több hónap kényszerpihenő vár.

Franciaország

A francia élvonalban szereplő Dijón egy látványos mérkőzésen 3-2-re alulmaradt a Bordeaux vendégeként. A Dijónban Lang Ádám ezúttal is végig játszotta a 90 percet, csapata jelenleg a 14. helyet foglalja el a tabellán. A második vonalban a Le Havre 1-0-ra alulmaradt Lens-ban, Bese Barnabás kezdőként 64 percet töltött a pályán a vendégek soraiban.

Lengyelország

A lengyel bajnokságban erre a hétvégére is jutott egy "magyar rangadó", ám a Legia - Slask meccsen sem Nemanja Nikolics, sem Mervó Bence nem alkotott maradandót. A BL-ben a Dortmundnak gólt szerző Nikolics ezúttal is csak csere volt, a 70. percben 4-0-s állásnál állt be a varsóiakhoz, míg Mervó ugyan végig a pályán volt, sok vizet nem zavart a találkozón.

Kádár Tamás a szokásoknak megfelelően végig játszotta a 90 percet a Lech Poznanban, amely 3-0-s sikert aratott a Zaglebie Lubin vendégeként. Gyurcsó Ádám ezen a hétvégén 73 perc játéklehetőséget kapott edzőjétől, a múlt hétvégén négy gólt szerző támadó középpályás azonban ezúttal vesztes csapat tagja volt, a  Pogon Szczecin ugyanis 4-1-re kikapott a Korona Kielce otthonában. Guzmics Richárd továbbra is sérüléssel bajlódik, így nem volt a keretben a Wisla Krakkóban, amely 5-1-re nyert az Arka Gdynia ellenében.

Közép-Kelet Európa

Futács Márkó kezdő volt a Zapresic ellen 2-0-ra nyerő Hajduk Splitben, a magyar csatár 73 minutumot kapott a szakmai stábtól, gólt azonban ezúttal nem szerzett.

Szlovákiában zsinórban második sikerét aratta a László Csaba által dirigált Dunaszerdahely, a DAC hétvégén a Nagymihály csapatát verte hazai pályán 2-1-re. A dunaszerdahelyiek győztes gólját Vida Krisztofer szerezte a 78. percben.  A szélső kezdőként végig a pályán volt. A dunaszerdahelyiek a sikereknek köszönhetően elmozdultak a kieső zónából és immáron a 9. helyen tanyáznak.

Priskin Tamás is végig játszotta a Slovan Bratislava meccsét a bajnok Zsolna otthonában, a magyar válogatott csatára a 25. percben gólt is szerzett, csapata mégis kikapott 2-1-re.

Ausztriában a Rapid Wien az edzőváltás után sem tud kilábalni a gödörből, a bécsiek ezúttal a listavezető Sturm Graztól kaptak ki odahaza 2-1-re. A Rapidban Szántó Tamás a 60. percben 1-1-es állásnál szállt be, a Genk elleni EL-meccsen viszont a keretben sem volt. Az Altachtól 2-1-re alulmaradó Mattersburgban Varga Balázs a 66. percben szállt be a meccsbe.

Közel-Kelet

Az arab emírségekben szereplő Al-wahda Dzsudzsák Balázzsal a soraiban játszott 0-0 az Emirates Club ellen. A válogatott csapatkapitánya végig játszotta a találkozót, csapata jelenleg a 4. helyen áll a 14 szereplős pontvadászatban.

A katari Al-gharafa együttesében Németh Krisztián kezdőként 62 perc lehetősége kapott, de gólt ezúttal nem sikerült szereznie a 2-1-es sikert elkönyvelő csapatának.

Az izraeli Hapoel Beer Sheva gárdáját erősítő Korhut Mihály az Inter elleni EL-meccsen és a hétvégi bajnokin is végig a pályán volt. A Beer Sheva vezeti a bajnokságot, de a nemzetközi kupában is esélyes a továbbjutásra, ehhez majd az angol Southampton otthonában kellene jól szerepelnie.

Törökországban Koman Vladimir az 57. percig volt a pályán a sereghajtó Adanasporban, amely 1-0-ra kapott ki az Antalyasportól.