Darts

Ekkora egyetértés talán soha nem volt szakértőink között

Csütörtökön a skóciai Aberdeenben folytatódnak a Premier League Darts küzdelmei, a PDC Hungarian Fan Club adminjai pedig ismét kifejtették véleményüket a forduló mérkőzéseit illetően.

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Adrian Lewis Döntetlen James Wade
1.85 @ TippmixPro 4.25 @ TippmixPro 2.85 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Az oddsok az est legszorosabb meccsét vetítik előre, szakértőinknél azonban egyértelmű befutó a kétszeres világbajnok Lewis. "Jackpot" kezd, és jobb formában van, magasabb szintű játékot tud hozni, Wade nagyon jó akkor, ha valaki engedi 93-96-os átlaggal nyerni, de Lewis 100 felett fog dobni, ami első pályáról elegendő lesz neki a sikerhez - indokolta tippjét Vereczkey Lajos. Egyetértett vele Székely "Penge" Pál, Barta Zsolt és Lewis-fanként természetesen Bata József is. Zsolt hozzátette, hogy a két játékos egyébként híresen "szereti" egymást - körülbelül annyira, mint kecske a kést -, az affér kettejük között még a 2012-es világbajnokságra nyúlik vissza, amikor is Wade nehezményezte, hogy honfitársa alatt folyamatosan megmozdult a padló, amikor visszafelé jövet elsétált mellette. Szerinte ezt szándékosan csinálta Lewis, aki ezzel akarta megzavarni, Wade konkrétan csalással vádolta meg. Ziegenhám Medárd más oldalról közelítette meg a meccset, fontosnak tartotta megemlíteni, hogy Skóciában egyiküket sem igazán fogják szeretni, de Lewist a legkevésbé, így egy brékkel akár Wade is megszerezheti a két pontot.

Tippek az Adrian Lewis-James Wade meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Lewis Lewis Lewis Lewis Wade

 

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Gary Anderson Döntetlen Raymond van Barneveld
1.70 @ TippmixPro 4.25 @ TippmixPro 3.20 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Az előző heti beszélgetésben kiemeltük, hogy Andersonnak fontosabb volt a hétvégi UK Open-selejtező, mint a csütörtöki Premier League. Vereczkey Lajos véleménye szerint most ez kétféleképpen sülhet el: túl van rajta - a pénteki versenyt nyerte, és ezzel kvalifikálta magát a tornára -, ezáltal felszabadultabb lesz, esetleg annyira megkönnyebbül, hogy nem pörög fel 100%-osan erre a meccsre. Bata József szerint viszont fontos tényező lesz az, hogy Andersonon plusz nyomás van azáltal, hogy még nincs győzelme az idei kiírásban, így nála inkább a holland a befutó. Barta Zsolt, Ziegenhám Medárd és Székely "Penge" Pál egyaránt a címvédő győzelmét várja, de előbbi, mint a csapat egyik statisztikai guruja, megjegyezte, hogy az egymás elleni mérlegük 14-9-2 Barneveld javára, és a kamerák előtt lejátszott mérkőzéseik többségét is a 48 éves legenda húzta be. Ugyanakkor hozzátette azt is, hogy a hétvégén a holland nem mutatott túl jó formát a UK Open-selejtezőjében, miközben egyáltalán nem volt annyira biztos a helye a legjobb 32 között.

 Tippek a Gary Anderson-Raymond van Barneveld meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Anderson Barneveld Anderson Döntetlen Anderson

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Michael van Gerwen Döntetlen Michael Smith
1.22 @ TippmixPro 6.25 @ TippmixPro 6.50 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Na, ez az országos egyes - vágta rá Barta Zsolt. A többiek is Van Gerwen győzelmét várják, Vereczkey Lajos annyit tett hozzá, hogy a holland két-három leg alatt el fogja venni Smith kedvét, így egy komolyabb különbség is kialakulhat köztük. Másfél hete a UK Open-selejtezőjében a legjobb 16 között találkoztak, ahol a szoros meccs szintén elmaradt, a holland 6-0-ra győzött - jegyezte meg Barta Zsolt. Székely "Penge" Pál szerint Smith javuló formát mutat, de annyira még nem jó, hogy legyőzze a világelsőt.

Tippek a Michael van Gerwen-Michael Smith meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Van Gerwen Van Gerwen Van Gerwen Van Gerwen Van Gerwen

 

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Phil Taylor Döntetlen Dave Chisnall
1.65 @ TippmixPro 4.40 @ TippmixPro 3.40 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Az öreg be fogja húzni, kezdte az esélylatolgatást Barta Zsolt, aki tippjét a következővel indokolta: nagyon jó formában van Taylor, most már egyre inkább kiderül, hogy jók a nyilak, amiket a Target legyártott neki, jól érzi magát. Már csak egyetlen egy dolgot kellene rendbe raknia saját magában, nem kellene azzal foglalkoznia, mit csinál a másik, csak a saját játékéra koncentrálnia, így hatalmas átlagokat tudna hozni. Bata József szerint Chisnall számára a játék ritmusa sem fog kedvezni, így a zizit ő is a rutinosabb angolra teszi.

Tippek  a Phil Taylor-Dave Chisnall meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Taylor Taylor Taylor Taylor Taylor

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Peter Wright Döntetlen Robert Thornton
1.50 @ TippmixPro 4.65 @ TippmixPro 4.15 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Ennél a párharcnál is elég nagy volt az egyetértés, sőt Székely "Penge" Pál és Vereczkey Lajos szerint egy nagy arányú Wright-győzelem is benne van a pakliban, akár még a Van Gerwen-Smith meccsnél is simább lehet. Egyedül Barta Zsolt gondolkodott másképp, aki bátran behúzta kettesre ezt a meccset.

Tippek a Peter Wright-Robert Thornton meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Thornton Wright Wright Wright Wright
  • Pro
    Cesc18
    2016. február 24., Szerda 00:11

    Premier League | Peter Wright-Robert Thornton

    2016. február 25., Csütörtök 22:00
    • Ország:Skócia
    • Fogadás típusa:Győztes
    • Tipp:Wright
    • Odds:1.50
    • Eddig éri meg:1.4
    • Tét:6
    • INDOKLÁS:

      Három fordulót követően Wright veretlenül áll az első helyen, Thornton pedig nyeretlenül az utolsón. Messze nincs még veszve semmi sem Thornton számára, a nagyobb probléma inkább a mutatott játékával van. Megkapta a lehetőséget újra, de egyelőre nem az elvárt szintet hozza. De nem csak a PL-ben, hanem más tornákon sem brillírozik, a UK Openre sem tudta kvalifikálni magát, a hétvégén újabb kínos vereségekbe nézett bele. Betegséggel is bajlódott, ami valószínűleg nem könnyítette meg a formába lendülését. Most hazai pályán játszhat, de hát ugyanúgy Wright is, aki szintén skót és akit szintén imád a közönség. Thorn 2013 óta nem győzte le Wrightot, nagyon meglepne, ha most sikerülne neki.

    • Eredmény:

      6:6