Darts

Clayton, Van Gerwen és Wright főszerepben - tippek a World Grand Prix-ra

Hétfőn este megkezdődnek a küzdelmek Leicesterben, az első játéknapon az alsó ág első körös ütközeteire kerül sor.

Az elmúlt napokban több cikkben is foglalkoztunk a hétfőn elrajtoló World Grand Prix-val: először górcső alá vettük, hogy kik a legjobb kiszállózók az idei szezonban - ami a dupla be- és kiszálló miatt kulcsfontosságú ezen a tornán -, majd megvizsgáltuk a végső esélyeket, illetve kiveséztünk néhány érdekesebb hosszútávú piacot. Nem maradt tehát más hátra, minthogy elkezdjünk foglalkozni a mérkőzésekkel. 

World Grand Prix, 1. kör    
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:00 Callan Rydz - Krzysztof Ratajski 2.25 1.60
20:30 Brendan Dolan - Stephen Bunting 2.05 1.72
21:00 Chris Dobey - Luke Humphries 2.85 1.38
21:30 Dimitri Van den Bergh - Dave Chisnall 1.81 1.93
22:00 Jonny Clayton - Dirk van Duijvenbode 1.60 2.25
22:30 Peter Wright - Kim Hueybrects 1.27 3.50
23:00 Michael van Gerwen - Gary Anderson 1.41 2.75
23:30 José de Sousa - Adrian Lewis 1.58 2.28


>>>Vadiúj fogadóiroda a Hathármon! Markold fel a 120 EUR kezdőbónuszt<<<

 

A torna Callan Rydz és Krzysztof Ratajski összecsapásával veszi kezdetét, ami rögtön egy ki-ki meccsnek ígérkezik. Nagy kérdés, hogy az angol sráctól milyen formát láthatunk, hiszen az elmúlt két és fél hónapban mindösszesen egy meccset játszott, azt is 6-0-ra veszítette el Stephen Bunting ellen. Nem tudjuk, hogy mi áll annak a hátterében, hogy Rydz ennyire kevés meccset vállalt az utóbbi időben, ám ez mindenféleképpen óvatosságra int minket. Jobb talán távol maradni ettől a párharctól. 

Nehezen jósolható Brendan Dolan és Stephen Bunting ütközete is, hiszen egyikük sem mutatott kiemelkedő formát mostanság. Az angolnak ugyan tavaly jól ment ezen a tornán, miután egészen a legjobb négyig verekedte magát, ám ez nem garancia arra, hogy idén is messzire jut. Amiben értéket látunk ezen a találkozón, az az, hogy Dolan nem dob 180-at. Az északír alapból nem tartozik azon dartsosok közé, aki futószalagon termeli a maximumokat, a dupla beszálló miatt pedig kevesebb is a lehetősége. Tavaly nyerő lett volna ez a tipp, úgy esett ki ugyanis Darius Labanauskas ellen, hogy nem dobott 180-at. 
 


A folytatásban két angol, Chris Dobey és Luke Humphries feszül egymásnak, amelynek papíron utóbbi komoly esélyese, ám kérdés, hogy várandós párja mellett, hogyan sikerült felkészülnie a tornára, illetve mennyire tud majd a játékra fókuszálni. Humphries Belgiumba már nem utazott fia közelgő születése miatt, a World Grand Prix-t azonban nem hagyja ki. 

A játéknap első komoly rangadóján Dimitri Van den Bergh és Dave Chisnall néz farkasszemet egymással. Ez már egy olyan párharc, amelyen két olyan játékos feszül egymásnak, akik akár messzire is juthatnak ezen a tornán. Ugyan ez a belgának nem különösebben erős versenye, hiszen három nekifutásból a második körnél tovább még nem jutott, Chizzy viszont kifejezetten szereti a World Grand Prix-t, ráadásul Belgiumban tornagyőzelemmel hangolt.

Érdekesség, hogy Chisnall az elmúlt hat évben ötször eljutott a legjobb nyolcig és négyszer attól a játékostól kapott ki, aki végül megnyerte a trófeát. 

A bukik egy hajszállal Van den Bergh felé húznak, ám mivel a belga szeptemberben a két legfontosabb versenyén betlizett, így mi inkább a WGP-specialista Chisnall felé húzunk. 
 


Még a belga angol csatánál is nagyobbnak ígérkezik a címvédő Jonny Clayton és a 2020-as döntős Dirk van Duijvenbode csörtéje. A walesi és a holland az utóbbi bő két hétben kétszer is találkozott egymással: a World Series of Darts Finals elődöntőjében Van Duijvenbode 11-8-cal búcsúztatta a walesi címvédőt, majd egy héttel később Belgiumban Clayton 6-4-gyel vágott vissza. Utóbbin egészen zseniálisan sült mindkét dartsos keze, hiszen egyaránt 105 feletti körátlaggal zárták a mérkőzést. 

Címvédőként Claytonon lesz a nyomás, akitől egy ilyen ellenfél ellen egyszerűen nem férhet majd bele gyengébb játék, szóval arra számítunk, hogy ugyanúgy, mint a legutóbbi randevújuk során, kihozzák egymásból az "állatot". 
 

 

Kíváncsian várjuk, hogy milyen formában érkezett Leicesterbe Peter Wright, akinek volt egy tornagyőzelme szeptemberben, ugyanakkor az utolsó két versenyén nem jött ki neki a lépés, igaz a World Series of Darts Finals-en egy extrát dobó Michael Smith ellen búcsúzott. 

"A World Grand Prix-győzelem is ott van a bakancslistámon – mondta Wright. A műtét után rögtön elkezdtem felkészülni a versenyre. Azt mondtam magamban, hogy magasabb szintről kell indulnom, mert csak ez ad esélyt arra, hogy jól rajtoljak el. Kim remekül játszik, megtalálta a helyét és mostanában többször is legyőzött, de a dupla beszálló más tészta, úgyhogy ha jól dobom a duplákat, nyerni fogok." - olvasható a PDC Hungarian Fan Club bejegyzésében

Meglátjuk bejön-e Wright számítása, mindenesetre mi egyelőre óvatosak lennénk a skóttal, már csak azért is, mert az elmúlt három meccsét 6-0-ra, 6-1-re és 6-0-ra veszítette el Kim Huybrechts ellen...

Az ötszörös bajnok Michael van Gerwen is az a játékos, akivel óvatosabban bánnánk, méghozzá azért, mert mostanság hajlamos volt megszenvedi a tornák elején és különösen a kiszállók okoztak neki problémát. Ha ezen nem tud változtatni, akkor könnyen kiegyenlítődhetnek az erőviszonyok Gary Andersonnal. A skót egyébként jó ideje tudása alatt teljesít, de van akkora bajnok, hogy egy ilyen presztízs meccsre megrázza magát és akár borítsa a papírformát.

A játéknap utolsó mérkőzésén José de Sousa és Adrian Lewis feszül egymásnak, amiből lehet egy jó kis adok-kapok, amennyiben mindkét játékos tudásának megfelelően játszik. Erre bőven van esély, hiszen a portugál a szeptemberi European Tour-állomásokon jól muzsikált, míg az angol főként a tornák elején tud ráakadni a jobb formára. 

Bízunk benne, hogy nem lesz sima meccs, akkor ugyanis elég jó sansz van arra, hogy De Sousa dob legalább három 180-at. Belgiumban kifejezetten jól termelte és ennek a meccsnek a ritmusa kedvezhet a portugálnak. 
 


Ha egy napi duplázót kellene összeraknunk, akkor az nálunk úgy néz ki, hogy Chisnall és Van Duijvenbode nyer legalább egy szettet, illetve Wright továbbjut. Nyilván utóbbival kicsit szembe megyünk magunkkal, de Wright a műtétje óta azért egyáltalán nem mutat rossz formát és dupla 20-on az elmúlt hónapokban az egyik leghatékonyabb volt, szóval ha meg is szenved a belgával, de betlit azért nem várunk.

 

Ti milyen tippekkel indultok harcba az első játéknapon?

 

{"headTitle":"World Grand Prix, 1. játéknap","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-10-03 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Doland 180-as dobásai 0.5 alatt","odds":"2.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Chisnall nyer Van den Bergh ellen","odds":"1.93","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Clayton - Van Duijvenbode: szettek száma 2.5 felett","odds":"1.92","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"De Sousa 180-as dobásai 2.5 felett","odds":"2.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Kombi: Chisnall +1.5 szett hendikep + Van Duijbenbode +1.5 szett hendikep + Wright nyer","odds":"2.29","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"}]}

Nézd meg a Hathárom legújabb partnerirodáját és regisztrálj a parádés, akár 120 eurós bónuszért!