Darts

Nem sok esélyt adnak Taylornak Van Gerwen ellen

Már a nyolc között sor kerül a tavalyi döntő visszavágójára, azaz Michael van Gerwen és Phil Taylor összecsapására.

Csütörtökön kiderült, hogy az alsó ágon Daryl Gurney és Peter Wright csap majd össze szombaton a legjobb négy között, ma este pedig a felső ágon is fény derül a két elődöntős névre. Az egyik negyeddöntőben Adrian Lewis és Alan Norris néz farkasszemet egymással, míg a másikban Michael van Gerwen és Phil Taylor 60. egymás elleni összecsapására készül. El vagyunk eresztve rangadókkal, hiszen az előző körben láthattunk egy Taylor-Barney örök klasszikust is, most pedig a tavalyi finálé visszavágójára kerül sor. 

De mielőtt Van Gerwenékkel foglalkoznánk, nézzük, mit várhatunk Lewis és Norris mérkőzésén. Utóbbiról tudjuk, hogy egy borzasztó veszélyes játékos, fel is hívtuk korábban erre a figyelmet, de miután két kiemeltet búcsúztatott, valahol mégiscsak meglepetés az ő ittléte. A 16 között Dave Chisnallal egy egészen parádés meccset vívott, amit 14-12-re tudott megnyerni. A 98.61-es körátlaga és az öt 100 feletti kiszállója elég beszédes. Nagy formában van Norris, ezzel a játékkal Lewis ellen sem esélytelen, aki ugyan két magabiztos győzelmen van túl, de nem tűnik verhetetlennek. 

Nem sokat gyakoroltam az elmúlt két hónapban, különösebb elvárások nélkül jöttem a tornára, így ha a rajt előtt azt mondod, hogy negyeddöntőzhetek, kiegyeztem volna vele. Szeretek játszani és éhes vagyok a győzelemre.

- mondta Lewis, aki sérüléssel bajlódott, ezért július elején kés alá feküdt. Ennek fényében nem lett volna meglepő a korai búcsúja, innentől viszont rá is fókuszálni kell, Rob Crosst ráadásul közel 100-as átlaggal verte. 

Fogadás a győztesre    
Alan Norris Adrian Lewis
2.65 1.35

Az angol házirangadó után szólítják majd a világelső és címvédő Van Gerwent és a 15-szörös bajnok Taylort a színpadra. Ez a párharc még mindig igazi csemege a darts szerelmeseinek. 

A legjobb 16 között egyiküknek sem kellett megizzadnia, a holland 11-3-ra mészárolta le Simon Whitlockot, míg meglepetésre a stoke-i legenda ugyanilyen simán verte ősi riválisát, Raymond van Barneveldet. Mindketten kiváló játékot nyújtottak, Van Gerwen pedig igen bizakodó a folytatást illetően.

Nagyon kényelmes győzelmet arattam, egy pillanatig sem kellett aggódnom. Sok van még a tankomban, amire Phil ellen szükségem is lesz. Azt hiszem hatalmas előny számára, hogy én vagyok a jobb formában, de a megfelelő pillanatban kell a legjobbat nyújtani, ezt pedig pénteken meg kell tennem. 

- nyilatkozta a holland, aki arra próbált utalni, hogy ő játszik majd győzelmi kényszer alatt, illetve kitért arra, hogy eddig nem igazán helyezték nyomás alá, így várja már a Taylor elleni ütközetet.

Fogadás a győztesre    
Michael van Gerwen Phil Taylor
1.14 4.25

Az oddsmesterek nem sok esélyt adnak az angol legendának, ami érthető, hiszen egyrészről Taylor már messze nem a régi, másrészről Van Gerwen viszont fantasztikusan játszik. De, ha valaki, akkor "The Power" képes legyőzni a hollandot, erre talán a legjobb bizonyíték a tavalyi Bajnokok Ligája, ahol kétszer is elkapta.

A blackpooli közönség biztosan mindent megtesz majd, hogy MvG-t kizökkentse, Taylort pedig belehajszolja a győzelembe. Jól ment az angolnak Barney ellen, így reménykedhetünk egy magas színvonalú meccsben. A 15-szörös bajnok stoke-i egyébként arról beszélt, hogy sokkal inkább szeretne egy laza Phil Taylor lenni a színpadon, mint sem egy olyan aki nyomás alatt, görcsösen küzd a győzelemért. Meglátjuk mennyire tudja ezt megvalósítani. Ami biztos, hogy Taylortól jó, de inkább nagyon jó játékra lesz szükség, mert Van Gerwen időtlen idők óta nem dobott rosszul...