Darts-vb

Színpadon Barney és Lewis, jöhet az első 9 nyilas - napi tippek a vb-re!

Kedden este újabb négy mérkőzést rendeznek Londonban, a 25. PDC darts-világbajnokságon.

Nincsen unalmas és kihagyhatatlan játéknap, erre a legjobb bizonyíték a hétfői, ugyanis a vb eddigi egyik legjobb meccsét a 30. kiemelt Mark Webster és a 63 éves Paul Lim játszotta. Utóbbi meglepetésre borítani tudta a papírformát, így a walesi immáron a kilencedik olyan kiemelt dartsos, aki nem folytathatja a küzdelmet. De 10-en még mindig bemutatkozásra várnak a top 32-ből, vajon mára is jut egy meglepetés?

PDC darts-vb, 6. játéknap - kedd (december 19.)
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
20:15 Aleksandr Oreshkin-Kevin Munch 1.70 1.90
21:00 John Henderson-Marko Kantele 1.22 3.40
21:45 Raymond van Barneveld-Richard North 1.14 4.45
22:00 Adrian Lewis-Oreshkin/Munck - -

Az Óriás, John Henderson kiesése mindenféleképpen meglepetés lenne, hiszen azzal a Marko Kantelével találkozik, aki ugyan régóta a PDC-mezőny tagja, de a profik között nem sok babér terem számára. Elsősorban az északi tornákon brillírozik, ha a szigetországba látogat vagy European Tour versenyen indul, akkor általában korán csomagolhat. 80 körüli átlagokkal operál, ami egy Henderson kaliberű játékos ellen aligha lesz elegendő a továbbjutáshoz. A skótnak egyébként is jól sikerült az ősz, hiszen a World Grand Prix-n többek között Michael van Gerwent verve elődöntőzött, míg az Eb-n és a Players Championship nagydöntőjén 95 és 98-as átlagokkal kapott ki. 

Az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveld kiesése még nagyobb szenzáció lenne, hiszen a 2012-es James Richardson elleni betlije óta négy elődöntőt is játszott, ebből zsinórban hármat az elmúlt három kiírásban.

Barney hozza a szokásos magabiztos rajtot? - Fotó: skysports.com

Azt is mondhatnánk, hogy Barney igazi vb-specialista, az elmúlt öt évben 20 győzelmet aratott az Ally Pallyben öt vereség mellett.

Az egykori kőműves Richard North ugyan szépen fejlődik és idén már két major torna főtábláján is találkozhattunk a nevével, ám nincs még azon a szinten, hogy egy Barneveld ellen képes legyen meglepetést okozni.

Sok energiát sikerült spórolnom a világbajnokságra, ami mindig különleges számomra, mert ez 'a verseny'. Az elmúlt három évben elődöntőztem és hiszek abban, hogy bennem van a hatodik cím. Nem ismerem North-ot, de tudom, hogy jól játszik. Oda kell állnom és az A játékomat kell nyújtani.

- mondta a rutinos holland, aki nem az a típus, aki beragadna a rajtnál, az elmúlt öt világbajnokságon mindig szettveszteség nélkül jutott túl az első körön. Ami érdekes, hogy ezek közül háromszor vb-újonccal találkozott, pont úgy, mint most North. Mindezek fényében érdemes elgondolkozni 2.20-ért a Barney 3-0-on. 

Nap fogadása
hatharom.com
Henderson + Barneveld dob több 180-at
@1.83
Fogadási határidő: kedd, 20:00

Az est utolsó meccsén lép majd színpadra Adrian Lewis, aki az Aleksandr Oreshkin-Kevin Munch mérkőzés győztesére vár. Lewisnak nagyon nem volt jó éve, de nyilván ez kötelező feladat lesz számára, ugyanakkor az előselejtezős játékosokat sem szabad leírni, erre elég jó példa Jamie Lewis vagy éppen Paul Lim. Ha Oreshkin jut tovább, ő ráadásul borzasztó kellemetlen ellenfél a rettentő lassú stílusa miatt.

Kíváncsian várjuk, hogy a hatodik játéknap hoz-e hibátlan leget, hiszen Lewis és Barney személyében az Ally Pally két 9 nyilas szempontjából legtermékenyebb játékosa lép színpadra. Az angol és a holland egyaránt kétszer-kétszer dobott eddig tökéletes leget a londoni publikum előtt. Arra, hogy ma lesz 9 nyilas, 11.00-es oddson fogadhatunk, míg Barneyéknál 67.00-et adnak erre, Lewis meccsén pedig 80-100 körül várható az odds. 

 



Napi tippjáték kérdés:

 

Ki dobja kedden a legmagasabb kiszállót?

(Ha több játékos ugyanakkora értékkel dobja a nap legmagasabb kiszállóját, akkor mindkettő nyertes)

 

A válaszokat kommentben várjuk, a helyesen válaszolók között pedig naponta kisorsolunk egy Darts 2018 magazint.

Tippelési határidő: kedd, 20:00



 

Kattints a képre, tippelj és nyerj!

 

A hatodik játéknap sorsolása: