Darts-vb

Bombameglepetés, selejtezős verte Lewist

A keddi játéknap sem múlt el meglepetés nélkül, ezúttal Adrian Lewis vérzett el a kiemelt dartsosok közül.

Orosz-német előselejtezős derbivel indult a hatodik játéknap, azaz Aleksandr Oreshkin és Kevin Münch feszült egymásnak. Két éve az orosz emlékezetes meccseket vívott, idén viszont nem sok babér termett számára Londonban. 10%-os kiszállózással mindössze 1 legre volt jó a 29 éves germán ellen.

Sokkal jobban érezték a duplákat a második meccs főszereplői, a 29. kiemelt John Henderson és a finn Marko Kantele. Az első szettben utóbbi nem hibázott kiszállóra, de döntő legben egy bravúros 160-as játékkal a skót került előnybe. 

Hendersonnak különösebben a folytatásban már nem kellett szétszaggatnia magát, szolid játékkal is magabiztosan húzta be a legeket, persze egy 121-es kiszállót még odapörkölt. 

Felcsendült az Eye Of The Tiger nóta is az Ally Pallyben, avagy Raymond van Barneveld érkezett a színpadra, illetve a vb-újonc Richard North. A rutinos holland nem sok esélyt adott fiatal kihívójának.

Barney 102-s átlaggal és közel 50%-os kiszállózással magabiztos 3-0-ra győzött, abszolválva a papírformát. 

Csodás játékot tolt Kevin Münch. - Fotó: skysports.com

Jóval több izgalmakat hozott a nap utolsó mérkőzése, a kétszeres világbajnok Adrian Lewis és a német Kevin Münch összecsapása. Az angol jól kezdte a mérkőzést, többek között egy 121-es kiszállóval 1-0-s előnyre tett szert és minden jel arra mutatott, hogy a második szettet is könnyedén nyeri, hiszen 2-0-ra lépett meg. Münch azonban nem engedte el, kicsit emelt a játéka színvonal és így egalizálni tudta az eredményt. 

Münch nagyon elkezdte a harmadik felvonást is, két 180-nal megspékelve brékelte angol riválisát, majd első pályáról villantott egy elképesztő 158-as kiszállót, amit egy 118 követett. 

Pillanatok alatt nagy bajba találta magát Lewis, pláne, hogy még a közönség is a német mögé állt. Münch ontotta magából a maximumokat, amivel a 7. kiemelt angol csak nagyon nehezen tudott konkurálni. A német egy újabb bravúros kiszállóval (124) egy legre került a továbbjutástól. Lewis kezdésből még hozta a sajátját, hátsó pályán viszont nem tudott mit kezdeni ellenfelével, így a világbajnokság eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatva, Münch ment tovább a legjobb 32 közé.

Forrás: www.facebook.com/pdchungarianfanclub/

Lewisnak nem volt jó éve, de erre talán senki nem számított, a bukik sem, hiszen 12-szeres pénzt fizettek Münch győzelmére. 
PDC darts-vb, 6. játéknap (december 19, kedd) eredmények:
Meccs Eredmény
Aleksandr Oreshkin-Kevin Münch 0-2
John Henderson-Marko Kantele 3-0
Raymond van Barneveld-Richard North 3-0
Adrian Lewis-Kevin Münch 1-3

Kattints a képre a játékért!