Darts

Jöhet sorozatban a harmadik nyerő kombi? - tippek a World Grand Prix-re

Kialakult a legjobb 16 mezőnye a World Grand Prix-n, szerdán tehát már a negyeddöntőbe jutás lesz a tét.

Bár féltünk az első körtől, de kifejezetten jól jöttünk ki belőle és két nap alatt tízből hét tippet húztunk be. Soha rosszabb kezdést. De elég az önfényezésből, hiszen szerdán már robog tovább a torna és jönnek az alsó ági nyolcaddöntők.

World Grand Prix, 2. kör    
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:00 Adrian Lewis - Chris Dobey 1.78 1.95
21:00 Peter Wright - Krzysztof Ratajski 1.37 2.90
22:00 Michael van Gerwen - Stephen Bunting 1.28 3.40
23:00 Jonny Clayton - Dimitri Van den Bergh 1.76 2.00

Az est első mérkőzésén két angol, Adrian Lewis és Chris Dobey néz farkasszemet egymással. Abból a szempontból mindketten meglepetést okoztak, hogy underdoként jutottak tovább, de persze, ha a tudásukat nézzük, akkor semmi váratlan nincs abban, hogy itt vannak a legjobb 16 között. Kifejezetten jó formát mutattak, Lewis például karrierje legmagasabb World Grand Prix-átlagát dobta, ami azért nagy szó, mert egyrészről 2004-ben debütált, másrészről játszott ő ezen a major tornán korábban döntőt is. Dobey ugyancsak erős játékot mutatott, volt egy olyan sorozata, amikor 94-ről, 136-ról és 138-ról is kiszállt. A jó forma tehát adott mindkét oldalon és nem véletlenül állnak a szorzók közel 50-50-en, tényleg nehéz megjósolni a győztest. A továbbjutáshoz egyébként már három nyert szett szükséges. 
 


A folytatásban Peter Wright és Krzysztof Ratajski csap össze, amelyen papíron már jóval egyértelműbbek az esélyek. Közel sem biztos azonban, hogy annyira sima skót győzelmet látunk majd, hiszen a lengyel, ha nem is kiemelkedő, de nagyon stabil formát mutatott, jó beszállózással és erős kiszállózással.

Ami nem növeli Ratajski esélyeit, hogy a korábbi 11 összecsapásukból 10-et elveszített Wright ellen, legutóbb nyáron a World Matchplayen 13-11 arányban kapott ki a skóttól. 

Különösebb tippötletünk nincs erre a találkozóra, a megérzésünk 3-1-es Wright-sikert mondat velünk.


>>>Vadiúj fogadóiroda a Hathármon! Markold fel a 120 EUR kezdőbónuszt<<<

 

Az est második felében Michael van Gerwen és Stephen Bunting is megmérkőzik egymással. Féltettük az ötszörös bajnok hollandot az első körben és döcögött is rendesen a szekere az első szettben, de Gary Anderson ezt nem tudta kihasználni. A második szettben már 101-es átlagot dobott Van Gerwen és összességében 60%-kal beszállózott, ami nagyon biztató a folytatásra nézve. Bunting ugyan egy ügyes és veszélyes ellenfél, de egy ilyen hosszabb találkozón nagyon jól kell játszani ahhoz, hogy borítani tudja a papírformát. 

Ahogyan Ratajski Wright ellen, Bunting Van Gerwen ellen is pocsék mérleggel áll, az elmúlt 11 meccsük mindegyikét a holland nyerte.

Voltak jó pillanatai Buntingnak és talán Van Gerwen sem annyira stabil, hogy simázást lássunk, de azt nem gondoljuk, hogy a holland ezen a meccsen elvérezne. 

Claytonnak vért kellett izzadnia Van Duijvenbode ellen. - Fotó: PDC/Kieran Cleeves

Az est legvégére maradt a játéknap rangadója, avagy a címvédő Jonny Clayton a korábbi World Matchplay-bajnok Dimitri Van den Bergh ellen lép színpadra. Mindketten pokolian nehéz ellenfél ellen kezdtek és rendesen meg is izzadtak a továbbjutásért. A walesi kifejezetten nagy bajban volt Dirk van Duijvenbode ellen, ám ahogyan engedett a szorításból a holland, Clayton azonnal reagált és emelve a játéka színvonalán visszajött a meccsbe. Ebből a szempontból előhúzta klasszisát a címvédő, de összességében nem volt olyan szett, amelyben elérte volna a 88-as átlagot, ez pedig nem túl biztató. Van den Bergh valamivel jobban játszott, különösen, ami a saját kezdéseit illeti, hiszen az egész találkozón Dave Chisnallnak egyszer sem sikerült brékelnie. 

Nagyon jól ismerik egymást és presztízs meccs lesz ez a javából, amelyen nagy csalódás lenne, ha bármelyikük mondjuk 3-0-lal lépne tovább. Ordít ez a csörte egy döntő szettért. 
 


Kettőből kettővel állunk a napi kombikat illetően és eszünk-ágában nincs leállni. A harmadik játéknapon sem bonyolítjuk túl, Wrightot és Van Gerwent a nyolc közé várjuk, illetve Van den Bergh szerintünk elhoz két szettet Clayton ellen, aki címvédőként továbbra is a legnagyobb nyomással játszik. 
 

 

Ti milyen tippekkel indultok harcba a harmadik játéknapon?

 

{"headTitle":"World Grand Prix, 3. játéknap","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-10-05 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lewis - Dobey: Szettek száma 4.5 felett","odds":"2.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Clayton - Van den Bergh: Szettek száma 4.5 felett","odds":"2.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Wright + Van Gerwen + Van den Bergh +1.5 szett hendikep","odds":"2.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"}]}