Darts

Lewis, Suljovic és Whitlock is csatlakozhat Van Gerwenékhez

Péntek este Glasgow-ban nyolc összecsapással elrajtol a World Series of Darts nagydöntője.

Csütörtökön megtartották a sorsolást, pénteken pedig már be is indul a buli a Braehead Arenában, amely immáron harmadik alkalommal látja vendégül a World Series of Darts Finals mezőnyét. Az első játéknapon a kiemeltek még nem lépnek színpadra, de ha a programra pillantunk, akkor láthatjuk, hogy sztárokból így sem lesz hiány, hiszen a meghívott és kvalifikációból érkezett játékosok között is igen jó neveket találunk.

World Series of Darts Finals, 1. játéknap (péntek)   
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
20:00 Simon Stevenson-Jan Dekker 2.25 1.50
20:30 Justin Pipe-Dave Chisnall 3.10 1.25
21:00 Max Hopp-Adrian Lewis 3.45 1.22
21:30 Michael Smith-Dimitri van den Bergh 1.30 2.85
22:00 Corey Cadby-Jelle Klaasen 1.55 2.15
22:30 Mark Webster-Simon Whitlock 2.75 1.35
23:00 Chis Dobey-Mensur Suljovic 3.85 1.18
23:30 Jonny Clayton-Rob Cross 3.05 1.30

Rögtön pénteken tábla elé áll például Mensur Suljovic, aki ugyan a World Series állomásai közül csak Németországban volt érdekelt, ám a világranglistás helye alapján a nagydöntőn mégis részt vehet, igaz, egy körrel korábban száll be, mint a legfőbb riválisai. Papíron nem is kapott könnyű ellenfelet a feltörekvő Chris Dobey személyében, ugyanakkor az angol a tavalyi príma szezonja után idén kicsit megrekedni látszik, és a nyári/őszi formája alapján egyértelműen meglepetés lenne, ha sikerülne begyűjtenie az osztrák skalpját. Legutóbb egyébként Dobey-val szeptember közepén a European Darts Trophy-n találkozhattunk, ahol 85-ös átlaggal hozta a kötelezőt, majd Jelle Klaasen ellen 79-es átlaggal mindössze egy legre volt jó...Komoly formajavuláson kellene átesnie, hogy Suljoviccsal pariban legyen, akinek viszont nagyon fut a szekere.

A kétszeres világbajnok Adrian Lewis sem képviseltette magát idén a WS-ben, de ranglista alapján természetesen neki is itt a helye a mezőnyben. Nagyon nincs jó idénye Jackpotnak, az év első felében sérüléssel bajlódott, a nyári műtétje óta pedig csak keresi a formáját. Egy biztos, ki lehet már éhezve a sikerre, és igazából innentől kell begyújtani a rakétákat és felépíteni a formát a decemberi világbajnokságra. Max Hopp személyében veszélyes ellenfelet kapott, ám a német tehetség kamerák előtt idén rendre elvérzett, ha komolyabb ellenállásba ütközött. Talán ezért is tartják ennyire esélytelennek Lewis ellen.

Kicsit közelebb lehetett volna talán várni Justin Pipe és Dave Chisnall szorzóit is, ám ha az egymás elleni mérlegükre pillantunk (2-14), akkor már is választ kapunk, hogy miért ekkora favorit Chizzy. Ugyanakkor érdemes vele óvatosan bánni, mert meglehetősen hullámzó a teljesítménye.

Simon Whitlock, Michael Smith és Rob Cross továbbjutása sem kecsegtet túl sok pénzzel. Az ausztrál a walesi Mark Websterrel találkozik, akinek az utóbbi időben nem sok jó meccse volt, míg Whitlock feljövőben van és egyre több jó eredményt szállít. Webbyvel egyébként nagyon jól ismerik egymást, még 2008-ban BDO világbajnoki döntőt is vívtak egymás ellen. Smith a belga Dimitri van den Bergh ellen kezd, amit illene hoznia az angolnak, de 1.30-ért nem éri meg kockáztatni. A múlt héten az Eb-n pályafutása első major döntőjét vívó Crossra is ugyanilyen oddson lehet fogadni Jonny Clayton ellen. Bár Cross előtte még major negyeddöntőt sem játszott, mégsem beszélhetünk szenzációról, hiszen tényleg annyira jó formának örvend, hogy valahol benne volt a pakliban, hogy robbantani fog.

hatharom.com
Mark Webster-Simon Whitlock Whitlock
Chis Dobey-Mensur Suljovic Suljovic
@ 1.59
Fogadási határidő: 22:30