Darts

Lewis búcsúja kibabrált a világbajnokkal

Óriási meglepetésre a kétszeres világbajnok Adrian Lewis már az első fordulóban kiesett a világbajnokságon. Sokan bosszankodnak emiatt.

Egyelőre nem a papírforma eredmények vébéje zajlik a londoni Alexandra Palace-ban, a sztárjátékosok közül már az első körben elvérzett Stephen Bunting, James Wade, Dave Chisnall, Jelle Klaasen és a kétszeres világbajnok Adrian Lewis is.

Utóbbi veresége azért is kifejezetten meglepő, mert az angol klasszis ellenfele a selejtezőből érkezett, ám a német Kevin Münch újra rávilágított, hogy a nemzetközi dartsmezőny évről évre combosabb.

Lewis a dartsport egyik emblematikus figurájaként óriási népszerűségnek örvend, így kedden este rengeteg szurkoló ült szomorúan a tv-képernyők előtt, de jó páran akadtak olyanok is, akik a kukába tartó szelvényük miatt voltak elégedetlenek.

Münch győzelme Lewis ellen átlagosan 12-szeres pénzt fizetett a bukmékereknél.

Így járt az ötszörös világbajnok-legenda, Eric Bristow is, aki a vb-t megelőzően Adrian Lewist tette meg végső győztesnek, amire átlagosan 25-35-szörös szorzót kínáltak a bukmékerek. Bristow szelvénye gyorsan elment, de tanulságként levonható, hogy ezen a vb-n jobb óvatosnak lenni a favoritok pakolásával.

Hogy mire érdemes még figyelni fogadóként a darts-vb-n, arról bővebben ebben a cikkünkben foglalkoztunk.