Darts

Ismét három játékosnak szavazunk bizalmat

  • hatharom.com

A darts Európa-bajnokság második játéknapján ismét három tippel próbáljuk kifosztani a bukmékereket.

A második forduló tutija

Az első fordulóban Gary Andersont vettük ki, mint tuti továbbjutó, a regnáló világbajnok skót klasszisban nem is kellett csalódnunk, 6-3-ra verte az északír Brendan Dolant. A folytatásban valamivel nehezebb feladat vár rá, az ellenfele ugyanis az a Simon Whitlock lesz, aki 2012-ben megnyerte ezt a tornát, egy évvel később pedig újra döntőbe jutott. Akkoriban nagyon ment az ausztrál varázslónak, az utóbbi két szezonban viszont tudása alatt teljesít és csak egy-egy meccs erejéig tudja összekapni magát. Az első fordulóban könnyű dolga volt, hiszen a főtábla leggyengébb játékosával, Magnus Carisszal találkozott. Nem rossz játékkal 6-2-re verte, de kínos is lett volna, ha ellene megszenved. Ha most is a továbbjutásban gondolkozik, akkor emelnie kell a játéka színvonalán, mert Andersonban még sok van, jól dobta a skót a tömeget, ilyenkor pedig nem egyszerű őt feltartóztatni. A második fordulóban már 10 leget kell nyerni a továbbjutáshoz, ez már olyan mennyiség, ami alatt kijön a jelenlegi tudásbeli különbség közöttük.

Gary Anderson-Simon Whitlock
Hatharom-tipp: Anderson
TippmixPro @ 1.25

A második forduló legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

A legjobb 16 párosításai közül az egyik legizgalmasabb Peter Wright és Kim Huybrechts ütközete lesz. Utóbbi a torna egyetlen hazai játékosa, és ő olyan kaliberű dartsos, aki nagy menetelésre is képes lehet, főleg, hogy a negyeddöntőben biztosan egy nem kiemelt ellenfél vár az innen továbbjutóra, tehát jó eséllyel valamelyikük elődöntőzni fog. Huybrechts igazi hangulatember, ha felpörög, akkor nagyon komoly játékra képes, győzte ő már le a világelsőt is major tornán. Saját közönsége előtt hatalmas támogatást kap, amit az első körben egy 100 feletti átlaggal hálált meg. Elmondta, hogy érezte a nyomást, családja, barátai mind ott ültek a lelátón. Önbizalom növelő győzelmekből egyébként nem szenvedett hiányt októberben, egy írországi versenyen ugyanis pályafutása során először legyőzte a legendát, Phil Taylort, illetve néhány hete megnyerte a European Darts Grand Prix-t, a döntőben éppen mostani ellenfelét felül múlva. Wright nem játszott elsöprően az első fordulóban, véleményünk szerint ezen a meccsen nem a belga hurrikánnak kellene az underdognak lennie.

Peter Wright-Kim Huybrechts
Hatharom-tipp: Huybrechts
TippmixPro @ 2.10

A második forduló lutrija

A Highlander becenévre hallgató John Henderson az első forduló egyik meglepetését okozta azzal, hogy kiütötte azt a Robert Thorntont, aki nemrégiben megnyerte a World Grand Prix-t. A 42 éves skót jól hozta a tömeget és a kiszállókkal sem volt különösebb problémája. Hasonló játékkal a junior világbajnoki finalista Rowby-John Rodriguez ellen is jó eséllyel pályázik a továbbjutásra. Az osztrák tehetség ugyanis egy nem túl magas színvonalú meccsen búcsúztatta Christian Kist - igaz ez még úgyis, hogy a holland majdnem dobott egy 9 nyilast. Rodriguez 84.15-ös átlaga a győztesek közül a legalacsonyabb, ennél csak jobb teljesítménnyel nyertek meccset. Úgy véljük az első körben mutatott játékuk alapján Hendersonnak áll ez a meccs, aki mellett a rutin is szól, sokkal több nagy csatát megélt már, mint 21 éves vetélytársa.

John Henderson-Rowby-John Rodriguez
Hatharom-tipp: Henderson
TippmixPro @ 1.75

 

További darts-tippekért látogass el a Logibet.com-ra!