Darts

Duplázhatunk ezzel a "tutista" kombival

Négy olyan sztárjátékost néztünk ki a PCF első játéknapján, akiknek kiesése hatalmas meglepetés lenne.

November 24-én, pénteken délután Mineheadben megkezdődnek a Players Championship Finals küzdelmei, avagy jön a világbajnokság előtti utolsó major torna. Már az első játéknapon mind a 64 játékos színpadra áll, a rengeteg meccs apropóján pedig két táblán zajlanak majd az események.

Noha hatalmas a mezőny, azért akadnak nagy nevek, akiknek nem sikerült kvalifikálniuk. A top 10-ből nem láthatjuk majd Peter Wrightot és Nathan Aspinallt sem, míg Danny Noppert a napokban lépett vissza.

 

A délutáni programban kapott helyet többek között Rob Cross, James Wade, Josh Rock, Jonny Clayton és az utóbbi időben halványabban szereplő Dimitri Van den Bergh. Utóbbi kettőnek nagyon kellene egy önbizalom növelő szereplés így a világbajnokság közeledtével, de a belgára egyáltalán nem vár könnyű meccs Jim Williams ellen. Claytonnak viszont illene nyernie Stephen Burton ellen, aki a világranglistán csak a 98. helyen szerénykedik.

Fogadás szempontjából most az esti szakaszra fókuszálunk, azon belül is a papírforma meccsekre. A szelónk egyik főszereplője az a Michael Smith lesz, akinek ugyan a PCF nem tartozik a kedvenc versenyei közé - 11 nekifutásból egyszer jutott el a legjobb nyolcig -, de a Grand Slam-betli után muszáj helyreállítania a renoméját. Richard Veenstra ellen kezd, aki a másik szervezetnél sok jó eredményt elért, a profik között viszont még nem igazán tudta megmutatni, hogy mire képes.

Lesz az est folyamán egy jó kis "retró" meccs is Gary Anderson és Steve Beaton részvételével. A kétszeres világbajnok skót egyértelműen feljövőben, 2. kiemeltként vág neki a versenynek, ami azt jelenti, hogy idén flooron az egyik legjobb volt a mezőnyből. Andersonnak nagyon jól ment a Grand Slamen, de ahogyan mindenkinek, neki is beletört a bicskája Luke Humphries-ba. Ezzel szemben, Beaton már rég túl van a karrierje zenitjén és az utolsó helyek egyikén kvalifikált, igaz 59 évesen ebben a nagyon sűrű mezőnyben ez már önmagában szép teljesítmény, de a jelenlegi Gary ellen komoly bravúr lenne a továbbjutása.

Bizalmat szavazunk továbbá Luke Humphries-nak és Dave Chisnallnak is. Előbbit nem nagyon kell magyarázni, "Cool Hand" bombaformában játszik az ősszel és meglepő lenne, ha az a Martin Lukeman állítaná meg, aki idén azért jóval halványabb teljesítményt nyújt, mint tavaly. Chisnallnak sem szabadna ennyire korán búcsúznia. Noha "Chizzy" idén éppen a major tornákon nem brillírozik, de az egykori kőműves Lee Evans nem az a kaliber, aki nagyszínpadon képes lehet borítani a papírformát.


✅ Tipp #1: Smith + Anderson + Humphries + Chisnall @2.11

Fogadási határidő: november 24. 21:00