Darts-vb 2024

Erre fogadunk az Anderson - Whitlock klasszikuson

Szombat este jön a 2024-es darts-vb harmadik felvonása, amely során ismét nyolc játékos lép tábla elé.

Az esti programot egy angol-kanadai csörte nyitja, méghozzá a korábbi kétszeres BDO vb-elődöntős Jamie Hughes és a szenior világbajnok David Cameron főszereplésével. Rögtön rá is térnénk a lényegre, az oddsokra.

A fogadóirodák 1.70 körüli szorzóval az angol dartsost favorizálják, ami több szempontból is bátor dolog. Egyrészről Hughes-nak nincs jó szezonja, másrészről soha nem nyert még meccset az Ally Pally-ben, pedig az elmúlt négy évben mindig ott volt a világbajnokság mezőnyében. Azt sem lehet mondani, hogy peches lett volna a sorsolásoknál, hiszen tavaly például 80 alatti átlaggal kapott ki Jimmy Hendrikstől. Azon a meccsen egyébként nagyon látszódott a görcsösség Hughes játékában, ha ezen nem tud változtatni, akkor ezt Cameron is kőkeményen megbüntetheti. Ebben a párharcban egyértelműen az underdoggal tartunk.


✅ Tipp #1: Cameron nyer @2.08

Fogadási határidő: december 16. 20:10


Tudtad? A világbajnokság előtt kiemeltünk 3+1 olyan mérkőzést az első körből, amely találkozókon borulhat a papírforma!

De ugyanígy teszünk a következő párosításban is, amelyen Keane Barry a Fülöp-szigeteki Reynaldo Rivérával csap össze. A fiatal ír, Hughes-hoz hasonlóan csúnyán leszerepelt az előző világbajnokságon, miután kikapott a dél-afrikai Grant Sampson ellen. Aligha szeretne még egy ilyen betlit átélni az Ally Pallyben Barry, de neki sem volt éppen egy nagyon eredményes idénye és úgy tűnik, hogy a legnagyobb színpadon egyelőre nehezen viseli az esélyesség terhét. Rivera itt komoly fejtörést okozhat az írnek.


✅ Tipp #1: 4.5 szett felett @3.25

Fogadási határidő: december 16. 21:15


Láthatunk este egy angol-japán meccset is, amelyen Scott Williams és Haruki Muramatsu néz farkasszemet egymással. Papíron a budapesti elődöntős angol komoly favoritja ennek a találkozónak, de a japán egy nagyon rutinos dartsos, aki ugyanezen a színpadon korábban Phil Taylorral is megmérkőzött már, igaz annak több, mint 10 éve. Muramatsut láthattuk ősszel a Grand Slamen, ahol ugyan nulla ponttal elvérzett a csoportban, ám elég stabilan hozta a 85-90 körüli átlagot. Nyilván ez egy topformában dobó Williams ellen kevés, de ebből a Williamsből elég keveset kaptunk idén, szóval nem írnánk le a japánt.


✅ Tipp #1: Williams 180-ak 4.5 felett @1.92

Fogadási határidő: december 16. 22:15


A második játéknap programját egy igazi klasszikus zárja, sokadik alkalommal mérkőzik meg egymással Gary Anderson és Simon Whitlock, amely csörtének ezúttal masszív favoritja a skót. Az ausztrál Varázsló már pénteken bemutatkozott és bizony vért kellett izzadnia Paolo Nebrida ellen, ezek után pedig a fogadóirodák elég rendesen beárazták. Nincs nagy éve Whitlocknak, de nyilván nem szerencsés egy ilyen kaliberű és tudású játékos ellen kezdeni a világbajnokságon, mint az ausztrál. Lehet ez egy nagyon nehéz meccs a Repülő Skótnak.

Fogadás szempontjából abban bízunk, hogy felfelé húzzák majd egymás játékát és akkor 180-akban aligha lesz hiány. 


✅ Tipp #1: 180-ak száma 8.5 felett @1.88

Fogadási határidő: december 16. 23:15