Darts

Ebbe a fogadásba fektetünk a Price-Wright derbin - tippötletek a dublini fordulóra

Február 27-én, csütörtökön a dublini 3Arena színpadán folytatódnak a 2020-as Premier League Darts küzdelmei.

A walesi fővárosból az ír fővárosba teszi át székhelyét a Premier League mezőnye, ahol a sorozat negyedik fordulójára kerül sor. A játéknap slágermeccsén Gerwyn Price és Peter Wright feszül egymásnak, míg a beugrós ezúttal a 33 éves William O'Connor lesz.

Premier League Darts, 4. forduló    
Kezdés Mérkőzések 1 X 2
20:15 Glen Durrant - Nathan Aspinall 2.38 4.20 2.22
20:55 Rob Cross - Gary Anderson 2.59 4.20 2.07
21:35 Daryl Gurney - Michael Smith 2.64 4.15 2.02
22:15 William O'Connor - Michael van Gerwen 7.00 5.75 1.26
23:00 Gerwyn Price - Peter Wright 2.48 4.15 2.12

A dublini est a mezőny két újoncának összecsapásával veszi kezdetét, avagy Glen Durrant és Nathan Aspinall néz farkasszemet egymással. Mindkét játékos győzni tudott a múlt héten Cardiffban, ráadásul nem is akármilyen skalpokat ejtettek. Utóbbi 100 feletti körátlaggal 7-5 arányban verte Michael van Gerwent, míg előbbi a játéknap végén Gary Anderson ellen borította a papírformát. 

Mindketten tehát borzasztó gyorsan ráéreztek a Premier League ízére és jelenleg az első, illetve harmadik helyet foglalják el a tabellán. Talán Aspinall nyújt impresszívebb játékot, de Duzza taktikában és időzítésben rettentően erős, szóval ez egy abszolút háromesélyes derbi. 

Fogadás tekintetében amiben fantázia lehet, hogy maximum öt 180-at dobnak, a játék ezen elemében ugyanis eddig nem brillíroztak, Durrant 6.6, míg Aspinall 4.8 legenként dobott eddig maximumot.

A matek szerint tehát, ha ki is játsszák a maximum 12 leget, akkor sem látunk 4-5 darab 180-nál többet ezen a meccsen. 

A két újonc után két világbajnokot, Rob Cross-t és Gary Andersont szólítják majd a tábla elé. Egyiküknek sem jött ki a lépés Walesben és így jelenleg nincsenek is a top 4-ben a tabellán. Elég hullámzó a teljesítményük, pedig Anderson jól kezdte a szezont és úgy tűnt, hogy hétről-hétre tudja élesíteni a formáját. Nehéz így megjósolni, hogy melyikük felé billenhet a mérleg nyelve, ami adhat egy kis kiindulási alapot, hogy az eddigi kilenc összecsapásukból nyolcat (!) a skót nyert, igaz, azt az egyet éppen a Premier League-ben veszítette el a világbajnok angol riválisa ellen...

Háromesélyes meccs ez is, de inkább Andersonon múlik, hogy mi lesz a kimenetele, Cross-tól ugyanis kamerás mérkőzéseken egyre ritkábban láthatunk 100+ körátlagot és igazán klasszis teljesítményt. Gary játékában inkább benne van, hogy elkapja a gépszíj. 
 

Kattints és nézd meg ingyen a tippeket!

>>> ÉRDEKELNEK A PROFI TIPPMESTEREK INGYENES TIPPJEI! <<<


Folytatva a sormintát, Daryl Gurney és Michael Smith összecsapása is háromesélyesnek ígérkezik. Egy hete egyértelműen az angolnak adtuk volna ezt a meccset, most viszont elgondolkodtató, Gurney ugyanis elkezdett életjeleket mutatni és Gerwyn Price ellen megszerezte az idei első pontját. Ugyanakkor tovább kell emelnie a játéka színvonalán, ha Smith úgy dob, mint az elmúlt két fordulóban. 

"Bully Boy" nagyon elkapta a fonalat és talán nem túlzás az a kijelentésünk, hogy jelenleg ő a legforróbb játékos a mezőnyben.

Cardiffban különösen jól sült a keze, 105.71-es körátlag és 63%-os kiszállómutató vésődött a lőlapjára, ami magáért beszél. 

Ha Smith ezt a formáját át tudja menteni Dublinba is, akkor elég jó eséllyel behúzhatja a 2 pontot. De összességében egy nagyon érdekes meccsnek ígérkezik, hiszen Gurney északírként otthonosan érzi magát Dublinban, nem véletlen, hogy ide kötődik pályafutása eddigi legnagyobb sikere is - 2017-ben megnyerte a World Grand Prix-t, aminek a dublini Citywest Hotel ad otthont.

A folytatásban jön aztán az igazi hazai arc, a kihívó szerepkörben színpadra lépő William O'Connor. A limericki srácnak egy álma vált valóra azzal, hogy meghívást kapott a Premier League-be, az pedig már csak hab a tortán, hogy saját közönsége előtt mutathatja meg tudását. Egyértelmű célja borsot törni a világelső Michael van Gerwen orra alá. 

Nem kérdés, hogy én vagyok a meccs masszív underdogja, de megpróbálom a lehető legjobb formámat nyújtani. És ki tudja, meglepetések mindig történnek, remélhetőleg most én okozom a legnagyobbat. 

- mondta O'Connor, aki hozzátette, hogy a meghívás óta erre az estére készül és úgy érzi, hogy az elmúlt hetekben szépen tudta felépíteni a formáját. 

Az ír kitért arra is, hogy természetesen azért nyomás is lesz rajta, hiszen a hazai közönség szeretne egy élvezetes meccset, ott lesznek a lelátón a családtagjai, barátai és úgy tudja, hogy Limerickből egy komolyabb tábor is jegyet váltott. 

Az biztos, hogy hatalmas támogatást kap majd O'Connor és éppenséggel nem lehet kizárni, hogy akár meg is vicceli Van Gerwent. Egyrészről többször is győzte már le a hollandot, másrészről a legjobb játéka az bőven top 10-es, csak éppen ezt egy évben elég kevésszer tudja elővenni. Ha viszont most sikerül vagy esetleg MVG fog ki gyengébb napot, akkor el lehet itt kapni egy szép oddsot, hiszen a döntetlen is közel hatszoros pénzt fizet. 

Az est végére maradt a forduló slágermeccse, azaz Gerwyn Price és Peter Wright ütközete. Mindketten csodálatosan hangoltak erre a dublini mérkőzésükre, ugyanis a skót a szombati, míg a walesi a vasárnapi Players Championshipen nem talált legyőzőre. 

Igazi presztízs csata lesz ez, Wright egyébként éppen Price legyőzésével húzta be a szombati versenyt. Igaz, messzemenő következtetést ebből azért nem kell levonni, hiszen a walesi is kegyetlenül jól dobott abban a döntőben, de a nüanszok a skót felé billentették a mérleg nyelvét. 

Ebben a meccsükben is benne van egy nagyon kemény adok-kapok, mert tényleg rettentően éles a formájuk. Éppen ezért győztesre itt nem is fogadnánk, a 180-akban viszont lehet fantázia, hiszen Wright kegyetlenül termeli, egyedüliként a mezőnyben jár két számjegyű mennyiségnél. 

A forduló talán legerősebb tippje, hogy kettejük közül Wright dob több 180-at. Erre az opcióra a     1.86-os oddsot kínál

 

{"headTitle":"Premier League, 4. fordulós tippötletek","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-27 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Durrant - Aspinall: Kevesebb, mint 5.5 180","odds":"1.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Gurney - Smith: Smith nyer","odds":"2.02","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Price - Wright: Wright dob több 180-at","odds":"1.86","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}