Tipp

Goffin ismét lelépheti Seppit

  • Cesc18

A bázeli tenisztorna keddi játéknapján az Andreas Seppi-David Goffin összecsapásból húznánk hasznot.

Andreas Seppi-David Goffin
Hatharom-tipp: Goffin 2-0
TippmixPro @ 1.70
Eddig éri meg: 1.65
Tipperősség: 4/10

A bázeli 500-as torna első játéknapja igazi over esőt hozott, hiszen mind a négy mérkőzés döntő szettben dőlt el. Kedden is jó néhány szorosnak ígérkező találkozó van a programban, ilyen lehetne a világranglista-27. Andreas Seppi és a nyolcadik helyen kiemelt David Goffin ütközete is, ha az olasz teniszező formában lenne. 

Erről azonban szó nincs, Seppi az év második felében abszolút nem találja a játékát. A hamburgi elődöntője óta a US Open harmadik forduló a legjobb eredmény amit feltud mutatni. Ezen kívül öt tornán esett ki rögtön az első meccsén, és bár nem gyenge játékosoktól kapott ki, de stabil top 30-asként ez aligha vigasztalja. A legnagyobb probléma nem is a vereségek, hanem a sok hibával tarkított, gyenge tenisze.

Az öt veresége közül az egyiket mostani ellenfele ellen szenvedte el, méghozzá néhány hete Pekingben. Akkor Goffin különösebb megerőltetés nélkül 6:2, 6:3-ra győzött.

Seppi és Goffin egymás ellen
Év Torna Bortás Győztes Eredmény
2015 Peking Kemény Goffin 6:2, 6:3

A belga tavaly döntőzött Bázelben, tehát elég motiváltan vághat neki ennek a tornának, a svájci viadalokat egyébként is szereti, nyáron Gstaadban is finálét játszott. Nincs kirobbanó formában, de az amerikai és az ázsiai szezonban sem fordult elő vele, hogy az első meccsén kikapott volna. A plusz hiányzik a játékából, de erre most aligha lesz szükség. 

Goffin nem tartozik a legnagyobb szervások és a legnagyobb ütők közé sem, ám mindkettőben borzasztó stabil és ez sokszor többet ér. Főleg egy olyan ellenfél ellen, mint Seppi, aki képtelen visszafogni a hibák számát, a szervajátéka pedig időnként teljesen szétesik. A pekingi meccsükhöz hasonlóan ezúttal is kettőben mehet tovább a belga srác.