Wimbledon

Vajon lesz meglepetés, vagy megtörik a húsz éve tartó átok?

Górcső alá vettük a wimbledoni tenisztorna férfi negyeddöntős mérkőzéseit.

ATP Wimbledon, negyeddöntős mérkőzések - a     szorzói
Játékos Odds Játékos Odds Időpont
Gilles Simon (12) 5.25 Roger Federer (2) 1.08 14:00
Vesek Pospisil 7.75 Andy Murray (3) 1.02 14:00
Novak Djokovics (1) 1.05 Marin Cilic (9) 6.25 16:00
Stan Wawrinka (4) 1.40 Richard Gasquet (21) 2.55 16:00
A kezdési időpont függ a mérkőzést megelőző találkozó hosszától.

Az oddsok alapján akár legyinthetnénk is meccsekre, miszerint simák lesznek, valójában azonban izgalmas derbik előtt állunk, a statisztika ráadásul a favoritok ellen szól, legutóbb ugyanis húsz éve, vagyis az 1995-ös kiírásban fordult elő, hogy a négy legmagasabban rangsorolt játékos jutott be az elődöntőbe. Bizony, ennyire ritka még a férfi mezőnyben is, hogy ne szülessen egy-egy meglepetés, most is abszolút benne van, hogy valahol borulni fog a papírforma. A kérdés azonban, hogy melyik meccsen? 

Az oddsok a friss Roland Garros-bajnok Stan Wawrinka és az egykori elődöntős Richard Gasquet párharcában állnak egymáshoz a legközelebb, így ha ezt vesszük alapul, akkor itt várható a legjobb eséllyel meglepetés. Egyetértünk a bukmékerekkel, a vajkezű francia igen meggyőző teljesítménnyel jutott el a legjobb nyolcig, két kiváló füves pályás játékost, Grigor Dimitrovot és Nick Kyrgiost is két vállra fektetett. Wawrinka ezzel szemben igazán magasan jegyzett, veszélyes teniszezővel nem találkozott, szóval neki messze a mostani lesz a legkeményebb erőfelmérő. Két éve a párizsi salakon mérték össze legutóbb a tudásukat, akkor egy végletekig kiélezett derbin tudott a svájci diadalmaskodni. Nem csak izgalom, hanem látvány tekintetében is az egyik legjobb derbinek ígérkezik, hiszen a világ két talán legjobb és legszebb egykezes fonákja feszül egymásnak.

Három korábbi bajnok, a címvédő Novak Djokovics, a rekorder Roger Federer és a 2012-es győztes Andy Murray is versenyben van még. Közülük egyértelműen a brit kedvencnek lesz a legkönnyebb dolga, Murray ellenfele ugyanis a meglepetésember, a nyolc közé egyedüli nem kiemeltként bejutó Vasek Pospisil lesz. A kanadai játékos többször a sírból jött vissza, összesen közel három órával töltött többet a pályán, mint a skót. Bőven kihozta a maximumot ebből a tornából, sem mentálisan, sem pedig fizikálisan nem veheti fel a versenyt Murrayvel, az egymás elleni mérlegük ráadásul 3-0 a hazai kedvenc javára. Sima továbbjutás várható az egykori bajnoktól. 

Játékok száma 30,5 alatt 1.75TippmixPro

Ha az egymás elleni mutatót vesszük, akkor a világelső Djokovics sem járt rosszul, hiszen a kilencedik kiemelt Marin Cilic ellen 12-0-ra vezet. A US Open-címvédő horvát azonban a tavalyi kiírásban is megmutatta, hogy képes borsot törni a szerb klasszis orra alá, akkor szintén a negyeddöntőben futottak össze, és Djokovicsnak 1-2-es szetthátrányból kellett kapaszkodnia. Van annyira jó formában most is Cilic, hogy minimum egy szettet nyerjen, de ha a legjobbját tudja előhúzni, akkor többen is elgondolkozhat...

A másik svájci, Federer sem kapott könnyű ellenfelet a kontratenisz nagy mestere, Gilles Simon személyében. A francia régi fényében tündököl, nem csak a játéka meggyőző, de fejben is borzasztó erős. Könnyedén ütötte ki a hatodik kiemelt Tomás Berdychet, és bár Roger ellen 2-5-re áll, mindkét eddigi Grand Slam-meccsük öt szettben dőlt el. Nem olyan egyértelmű tehát a hétszeres bajnok helvét továbbjutása, mint ahogyan azt az oddsok mutatják.

Érdemes lesz tehát szerdán is a képernyők elé ülni, hiszen benne van a meccsekben a meglepetés. Ha viszont mindegyik topjátékos hozni tudja a papírformát, akkor egészen zseniális elődöntős párosítások jönnek össze.

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.