EURO 2016

Welbeck kivégezte Svájcot, ötöt vágtak a spanyolok

Anglia 2-0-ra nyert Svájcban a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők E-csoportjában.

Sterling gólpasszal járult hozzá az angol sikerhez - fotó: AFP

A C-csoportban az Európa-bajnoki címvédő spanyol válogatott két gyors góllal nyitott Valenciában, a 16. percben Sergio Ramos büntetőből szerezte meg a vezetést, majd egy perccel később Juanfran jobb oldali centerezését Pablo Alcácer vágta a hálóba. Mielőtt a spanyolok hátradőlhettek volna, Raúl Albiol szabálytalankodott a 16-oson belül, a macedónok is büntetőt kaptak, és Ibraimi szépített. Az első félidő ráadásában Busquets nyugtatta meg a hazai kedélyeket, 20 méteres lövése megpattant egy védőn, és a bal alsóban landolt a labda. A szünet után David Silva és Pedro is betalált, 5-1-re győztek a spanyolok. Szlovákia meglepetést okozott Ukrajnában, Mak góljával három ponttal távozott.

Az E-csoportban nem esett gól az első félidőben a Svájc-Anglia meccsen, majd az 58. percben, egy vendégkontra végén Sterling bal oldali labdáját a középen érkező Welbeck öt méterről bevágta. A ráadásban az Arsenal csatára újabb gólt lőtt, az angolok 2-0-ra nyertek.

A G-csoportban Oroszország 4-0-ra legyőzte Moszkvában Liechtensteint. A hazaiak első két találata öngólból, a harmadik pedig 11-esből született.

2014-09-08;50