Nemzetek Ligája

Vérre megy a hét meccse, íme a tippünk

  • gb1

Nem vitás, hogy a spanyol-német párharc az egyik lehető legerősebb, a tét pedig nem kevesebb, mint a csoportelsőség.

A Nemzetek Ligája elit szekciójában, azaz az A-ligában is sorsdöntő összecsapásokra kerül sor kedden. A 4. csoport utolsó fordulójában a 2010-es világbajnok Spanyolország fogadja a legnagyobb elismerést jelentő trófeát 2014-ben elhódító németeket, az oddsok alapján pedig egy végletekig kiélezett 90 percnek nézünk elébe. A képlet egyszerű, a Nationalelfnek legalább egy pontra van szüksége a továbbjutásra, míg a hazaiak csak egy győzelemmel léphetnek tovább.

{"headTitle":"Spanyolország-Németország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-11-17 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Spanyolország","odds":"2.42","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.43","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Németország","odds":"2.81","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}

Luis Enrique fiai márpedig nincsenek valami nagy formában, hiszen az utóbbi öt meccsükből csak egyet zártak győzelemmel. Mondjuk a legutóbbi, Svájc elleni összecsapáson máshogy is alakulhattak volna a dolgok, ha a 177. alkalommal válogatott mezbe bújó - ezzel európai válogatottsági rekordot döntő -  Ramos nem hibázik két büntetőt is. A meccset amúgy is dominálták, de hiába a mezőnyfölény, a végeredmény 1-1 lett. Ez azért is lehet különösen bosszantó, mert ha azt a találkozót lehozzák, kedden nekik lenne elég a döntetlen is. 

Enrique amúgy bevédte csapatkapitányát. “Ha lett volna harmadik büntető, azt is ő lőtte volna. Minden 11-esünket ő végzi el.” - mondta az 50 éves tréner, aki kiemelte, hogy Ramos ezt megelőzően zsinórban 25 tizenegyest értékesített. 

Nem csak emiatt került a hírekbe Enrique, hanem mert például De Gea helyére a fiatal bilbaói portást, Unai Simónt nevezte. A többi poszton nagy meglepetés nem várható a 4-3-3-as hadrendben, Busquets, Gayá, Fati és Navas viszont kényszerpihenőn vannak. A németeknél hosszabb a kihagyók sora, de az igazán fontos játékosok közül csak Kimmichet kénytelenek mellőzni.

[3287088] 2020-11-17 20:45:00 Spanyolország - Németországx

A Nationaelf visszatalált a nyerő útra és a csehek legyőzése után az ukránokat is 3-1-re verte Lipcsében. A kezdő magját a Bayern München szolgáltatja, amely öt játékost ad a csapatba, Goretzka két gólpasszal, Sané pedig góllal hálálta meg Löw bizalmát. A tét immár óriási - a továbbjutó pedig a franciákkal mérkőzhet meg jövőre - így várhatóan a legerősebb német kezdőt látjuk majd a pályán. 

Tudtad? Spanyolország utóbbi 9/6 Nemzetek Ligája-meccsén Ramosék kapták az első gólt!

A párharc odavágója 1-1-es döntetlennel zárult és ezúttal sem számítunk hatalmas gólesőre, főleg, hogy az utóbbi öt egymás elleni meccsük is underes végeredménnyel zárult. Ugyanakkor a 12 meccs óta veretlen Nationalelf szerintünk egy kicsit jobb passzban érkezik a meccsre, ennek ellenére a spanyolok oddsa csökkent. Szerintünk márpedig a németek harcolják ki a továbbjutást, így kétesélyben rájuk fogadunk.

{"headTitle":"Spanyolország-Németország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-11-17 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Döntetlen vagy Németország","odds":"1.58","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}
[3287088] 2020-11-17 20:45:00 Spanyolország - Németországx;