EURO 2020

1,74-ért fogadunk Ramosékra a románok ellen

Keleti szomszédunk már biztos, hogy nem jut tovább az F-csoportból, míg a spanyolok eredménytől függetlenül elsők.

Az odavágó nem sikerült tükörsimára a La Rojának. fotó: Marca

Hétfőn lezárulnak az F-csoport küzdelmei is a 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatában. Nagy izgalmakra már nem számítunk, hiszen a lényegi kérdések már a 9. játéknapon eldőltek. Az oddsok alapján természetesen Spanyolország hatalmas favoritja a mérkőzésnek, míg a románok győzelme 15-szörös pénzt érne a madridi összecsapáson.

{"headTitle":"Spanyolország-Románia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-18 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Spanyolország","odds":"1.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"8.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Románia","odds":"15.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A spanyolok nagyon úgy tűnik, hogy veretlenül hozzák le a 10 meccses csoportot, de azért közel sem minden tökéletes a csapat háza táján. Roberto Moeno 2018 júniusa óta a harmadik taktikus a csapat élén és a fiatal, vezetőedzőként még kevés rutinnal rendelkező tréner még nem tudott stabilitást hozni. Ugyan Máltát a legutóbbi meccsen 7-0-ra gyalulták le, az azt megelőző norvégok, majd svédek ellen elért döntetlen szépen rávilágított a hiányosságokra. 

Az egyik ilyen a fiatal tehetségek hiánya. Pontosítva nem is hiánya, hiszen az U21-es Eb-győztes csapatból Mikel Oyarzabal, Dani Olmo és Pau Torres komoly reménységek, de a felnőtt csapatban még nem sikerült igazán villogniuk. Mivel valódi tétje már nem maradt az utolsó összecsapásnak, így Moreno várhatóan tovább kísérletezik majd az ifjoncok beépítésével.

A hiányzók tekintetében amúgy a hazaiaknál Asensio, Nacho, Iago Aspas és a valenciai duó, Rodrigo és Soler ülik ki a meccset, míg a vendégeknél nincsen fontosabb kihagyó. A 94-es vb-sztár, Ianis Hagi fia ezúttal is a kezdőbe várható.

Kattints a képre és játssz!

A románok elég jól kezdték a selejtezőket. Mielőtt a svédeket fogadták 4/7 győzelemmel álltak és tudták, hogy ha legyőzik az északiakat, akkor meglehet a második hely. A nyomás nagyon rossz hatással volt Cosmin Contra fiaira, akik már a 35. percben 2-0-s hátrányban voltak saját közönségük előtt és nem is tudtak változtatni az eredményen. A csoportból tehát már nincs esélyük kikeveredni, de a Nemzetik Ligája playoff kapuja még nyitva áll előttük.

A sorozatot így egy vállalható eredménnyel kéne zárniuk, hogy a tavaszi sorsdöntő meccseket jó szájízzel várhassák és azért van, ami önbizalomra adhat okot. Ez nem más, mint, hogy az eddigi összes idegenbeli meccsükön betaláltak a selejtezőkön és az odavágón sem hagyták érintetlenül a spanyolok hálóját. Ennek ellenére a bukik szerint meglepetés lenne, ha betalálnának a vendégek, ami elnézve a spanyolok hazai meccseit, érthető is.

Mindent összevetve abban nem kételkedünk, hogy a hazaiak behúzzák a találkozót, miután a sorozatban az eddigi legmeggyőzőbb teljesítményükről érkeznek és otthon amúgy is jellemzően jobban játszanak. A román gól ugyan kecsegtető, de inkább a gólszámmal egészítjük ki tippünket.

{"headTitle":"Spanyolország-Románia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-18 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadáskészítő - Spanyolország nyer + 2 gól felett","odds":"1.73","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[2942194] 2019-11-18 20:45:00 Spanyolország - Romániax;