EURO 2020

Viktor, szépen kérünk, légy normális!

  • varin

Spanyolország érdektelen meccsén aligha lesz nagy kártyaparti. Ebben pedig egy magyar spori segíthet nekünk.

Szinte totálisan érdektelen meccset játszik pénteken este Spanyolország és Málta, a cadízi 90 percnek maximum a vendégek számára van egy aprócska tétje. Ha Málta pontot szerez a spanyolok vagy a norvégok ellen, elkerülik az utolsó helyet a csoportban, ám ennek igen kicsi a realitása, míg a spanyolok esetében már Svédországban eldőlt az Eb-re való kijutás. Csoda, hogy egy nagyon barátságos 90 percet várunk?

{"headTitle":"Spanyolország-Málta","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-15 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Spanyolország","odds":"1.015","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"34","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Málta","odds":"76","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Már Máltán sem rúgták agyon egymást a fiúk, pedig ott a spanyolok kifejezetten gyengén játszottak és csak 2-0-ra nyertek. A 90 perc alatt viszont mindössze 17 szabálytalanság és egyetlen sárga lap volt, ami egyébként jellemző a szigetlakókra. Mifsudék egyáltalán nem a betonkemény pokróc focit preferálják, amit az a statisztika is alátámaszt, hogy a nyolc selejtezős meccsükön csak 13 sárgát kaptak. Ugyanez az adat a spanyol csapatnál egyébként igencsak magas, 19, viszont ők elsősorban a szoros tétmeccseiken szaladtak meg, mint például Svédországban vagy Romániában.

Viszont az, hogy ilyen sok lapot kaptak a sorozatban, azt is jelenti, hogy a reálisnál magasabb, 3,0-s határon fogadhatunk a kártyákra. Ugyan ez sok más meccs esetében egy irreálisan alacsony line lenne, itt pont fordított a helyzet. Egyik csapat számára sincs tét, a spanyoloknál egy laza gálával ünnepelhetik meg a kötelező kvalifikációt, míg a máltaiak számára a tisztes helytállás lehet a cél.

Fotó: SillySeason

A lapoknál persze fontos tényező, hogy milyen játékvezetőt is delegáltak az eseményre. A sípmestert ezúttal igen jól ismerhetjük, hiszen Kassai Viktor olykor rendkívül megosztó bíráskodását hétről hétre láthatjuk itthon. Válogatott találkozókon viszont nem szokott "megőrülni", az elmúlt két évben vezetett négy meccsén például csak 3,0 volt az átlaga, pedig volt közte Lengyelország-Ausztria és Belgium-Portugália is.

Összességében egy igen békés, laza futballt várunk, ahol a várhatóan 50%-on pislákoló spanyolok és a sportszerű futballt játszó máltaiak egyáltalán nem a csontzenét prezentálják majd számunkra. Már csak a mi Viktorunknak kell jól viselkednie!

{"headTitle":"Spanyolország-Málta","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-15 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"3,0 lap alatt","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[2942192] 2019-11-15 20:45:00 Spanyolország - Máltax;