VB 2014

Megtalálta a spanyolok ellenszerét a világ - Mourinho

Bekövetkezett, amire kevesen számítottak: elsőként a címvédő Spanyolország vesztette el továbbjutási esélyét a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon.

Mourinho szerint változtatni kell a tiki-takán

Természetesen a nemzetközi futball szereplői szerda óta a spanyol válogatott bukásával foglalkoznak. A világbajnoki címvédő a hollandok elleni vereséget követően Chilétől is kikapott és nem juthat tovább a csoportjából. José Mourinho, a Chelsea menedzsere jelenleg a Yahoo szakértőjeként elemzi a vb-n történteket és úgy vélte, Spanyolországnak változtatnia kell a híres tika-takán, mert a riválisok megtalálták az ellenszerét.

"Spanyolország egy gólt szerzett 11-esből, mindkét meccsét elbukta és máris utazhat haza - fogalmazott Mourinho. - Okkal mondhatjuk, hogy Hollandia és Chile jókora szerepet játszott a spanyolok bukásában, mert megtették azt, amit a modern futball megkövetel: volt stratégiájuk. Ha taktikai szempontból nézzük, akkor Hollandia és Chile kiválót alkotott, és Spanyolország nem tudott megbirkózni ezzel. Az emberek megtanultak a legjobb csapatok ellen játszani, eközben a legjobb együttesek úgy vélik, az ő filozófiájukat másolja a világ. Spanyolország szenzációs volt az elmúlt hat évben, elképesztő futball nyújtott, de a riválisok figyeltek és tanultak. Louis van Gaal, a hollandok szövetségi kapitánya briliánsan felkészült a spanyolokból, de a chileiek főnöke, Jorge Sampaoli őt is felülmúlta. Legyünk igazságosak, ahelyett, hogy azt mondanánk, Spanyolország rosszul játszott - amivel egyet értek - ismerjük el, hogy Chile pazar munkát végzett és gratuláljunk Sampaolinak!"

vb-2014

A spanyolok egyelőre nem találják a kiesés okait, és könnyen lehet, hogy elérkezett a generációváltás ideje. A B-csoportban eldőlt a lényeg, Ausztrália és Spanyolország kiesett, míg Hollandia és Chile az utolsó körben egymás ellen meccsel az első helyért. A találkozó tétje jelentős, a győztes alighanem elkerüli Brazíliát a nyolcaddöntőben, a narancsosoknak egy döntetlen is elég ehhez.

142352
[1444392] 2014-06-23 18:00:00 Ausztrália - Spanyolországx;