Premier League

Gerát dicsérték, remek teljesítményt nyújtott

A West Bromwich Albion 1-1-re zárt a Tottenham vendégeként az angol labdarúgó Premier League 18. fordulójának karácsonyi meccsén.

Gera egy év után volt ismét kezdő a WBA-ban

Gera Zoltán nagyjából egy évet várt arra, hogy ismét kezdőként kapjon szerepet a Premier League-ben. A magyar támadó 2013. január elsején a Fulham ellen lépett pályára legutóbb a nyitó 11-ben a bajnokságban, majd négy nappal később súlyos térdsérülést szenvedett a QPR elleni kupamérkőzésen. Gera legközelebb november 30-án játszott újra, háromszor csereként szállt be, karácsonykor pedig kezdő volt a Tottenham ellen. Keith Downing, a West Bromwich Albion megbízott vezetőedzője elégedett volt a játékával. A magyar légiós 77 percet kapott.

"Gera és Vydra állandó veszélyt jelentett, mindketten remek teljesítményt nyújtottak - mondta Downing. - A kontrák során remekeltek, Vydra csalódott volt, hogy nem sikerült gólt szereznie. Gera Zoltánnak hatalmas dolog, hogy pályán lehetett ekkora kihagyás után, hiszen borzalmas időszakon ment keresztül. Igazi profi, példamutatóan viselkedett, jó hatással van a csapatra, hogy ismét velünk lehet. A Tottenham ellen megmutatta mire képes."

Gera a WBA honlapjának elmondta, nagyon boldog, hogy ismét pályára léphetett.

"Rendkívül boldog vagyok, hogy ismét játszhattam, egy éve szerepelhettem utoljára kezdőként - értékelt Gera. - Remélem, a folytatás során is kezdő maradhatok. A szurkolók fantasztikusak voltak, hatalmas támogatást kaptunk."

A WBA-ra ráfér az erősítés, hiszen az utóbbi hat meccsén nem tudott nyerni a Premier League-ben, a 15. helyen áll, mindössze egy ponttal előzi meg kieső pozícióban szerénykedő Fulhamet.

[1474624] 2013-12-26 16:00:00 Tottenham Hotspur - West Bromwich Albionx;