Premier League

A City ismét legyőzheti kedvenc ellenfelét

  • hatharom.com

A West Bromwich a legutóbbi 10 Manchester City ellen megvívott bajnokijából mindössze egyszer tudott pontot szerezni. Hétfőn sem a birminghamiek az esélyesek.

A Manchester City most is legyőzheti kedvenc ellenfelét a Premier League-ben.

Noha az előző szezonban a kiesés szele is megsuhintotta a West Bromwich Albion együttesét, Tony Pulis januári érkezésének köszönhetően a birminghamiek simán meghosszabbították élvonalbeli tagságukat. A csapat, hogy ezúttal ne legyenek kiesési gondjai, alapos erősítésekbe kezdett a nyáron, hiszen James Chester, Rickie Lambert, James McClean és Serge Gnabry is érkezett, míg a távozó oldalon csak Youssuf Mulumbu nevét érdemes megjegyezni.

Mindezek után sem számít esélyesnek hétfőn a WBA a Manchester City ellen, hiszen a birminghamieknek abszolút nem megy az ezüstérmes ellen, a felek legutóbbi 10 egymás elleni Premier League találkozóján Pulisék mindössze egy döntetlenre voltak képesek, a maradék kilenc meccsüket rendre elbukták. És, ha ehhez hozzávesszük azt, hogy a védelem oszlopos tagjának, Joleon Lescottnak a játéka kérdéses a hét első napján, akkor bizony borítékolható az újabb manchesteri siker.

[1987041] 2015-08-10 21:00:00 West Bromwich Albion - Manchester Cityx;

Ami a vendégeket illeti, a csapat kulcsjátékosai egytől egyig maradtak Manchesterben, hiszen talán Frank Lampard, Sztevan Jovetics és James Milner távozása érdemel szót, de ők többnyire kiegészítők voltak az elmúlt szezonban. Az érkező oldalon Fabian Delph, na, meg Raheem Sterling található, az ex-liverpooli csatár révén egy igazi klasszis érkezett az Etihadbe, vele pedig a világ egyik leggyorsabb támadósorával büszkélkedhet a tavalyi ezüstérmes.

Manuel Pellegrini csapatának felkészülése jól sikerült, s noha Fabian Delph és Gael Clichy sérülés miatt nem lép pályára a szezonnyitón, a fentiek tükrében hatalmas meglepetés lenne, ha a City nem nyerne Birminghamben hétfőn.

Háromesélyes fogadás - a     szorzói
West Bromwich Döntetlen Manchester City
5.30 3.70 1.61