Championship

Nem csak a BL-ben lesz ám csúcsrangadó!

  • varin

Két bajnokesélyes csapat találkozik az Elland Roadon, ahol mi a gólokra esküszünk.

Főhet a Fair Play-díjas mester feje

Hiába tud a Championshipben némi túlzással bárkit lefocizni a Leeds United, ha a pontok nem jönnek. Marcelo Bielsa csapata legutóbb az újonc Charlton otthonában kapitulált, most viszont a listavezető és a bajnokságban egyedüliként veretlen WBA érkezik hozzájuk. Csúcsfutball garantálva?

{"headTitle":"Leeds-West Bromwich","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-01 20:45","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Leeds","odds":"1.77","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.82","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"West Bromwich","odds":"4.27","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}

Sokat áradoztunk már korábban a Leeds teljesítményéről és ha csak a számokat nézzük, bizony az Athletic ellen is minden rendben volt. 72%-os labdabirtoklás, 19-3-as kapura lövési arány, 13-2-es szögletarány, miegymás. Ám a legfontosabb mutató 1-0 a Charltonnak, ez pedig aligha töltheti el büszkeséggel az argentin mester fiait. És bárhogyan is szépítjük a dolgokat, ez az elmúlt öt meccsből már a negyedik volt, amelyet nem sikerült megnyerni.

A WBA-nál távolról sincsenek ilyen problémák, a birminghami csapat kiválóan használta ki a habkönnyű sorsolást és kilenc forduló után 19 ponttal vezetik a tabellát. Ennyire viszont nem rózsás talán a helyzet, hiszen Slaven Bilic csapata már tíz gólt is kapott a bajnokságban, ami látva, hogy eddig egyetlen találkozót tudtak lehozni kapott gól nélkül és mindezt milyen ellenfelekkel szemben, nem annyira egészséges.

[3065953] 2019-10-01 20:45:00 Leeds United - West Bromwich Albionx;5

Hiányzó mindkét oldalon lesz, a hazaiaknál az inkább támadásban jeleskedő Pablo Hernández (8/2), míg a vendégeknél Conor Townsend (1/0), aki ha nem lenne sérült, alighanem kapna lehetőséget.

Ezen a meccsen nagyon szépen mutat minden az over irányába, még akkor is, ha a Leeds védelme elég jól kezdte az évet. Tavaly oda vissza megszórták egymást hazai pályán, míg a WBA idei tíz meccséből kilenc alkalommal ült a BTS. Minket egyedül kicsit az a négy darab 1-1 int óvatosságra, amit a Baggies összehozott már, de azért meglepettséggel töltene el, ha a United megfogná Charlie Austinékat.

{"headTitle":"Leeds-West Bromwich","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-01 20:45","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt","odds":"1.64","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}
[3065953] 2019-10-01 20:45:00 Leeds United - West Bromwich Albionx;