Championship

Aranyrangadó az angol "NB II"-ben

  • varin

A WBA-Leeds derbinek nem biztos, hogy lesz tétje, de azért vétek kihagyni.

A csendes keddi nap után szerdán már a sportfogadóknak sincs okuk panaszkodni, pályára lépnek a Premier League és a többi angol liga nagyágyúi. Ugyan lehetne egy City-Evertont vagy Arsenal-Unitedet illetni a nap rangadója jelzővel, de azért a WBA-Leeds meccs is kopogtat a legérdekesebb találkozó címéért. Lássuk, mi várható a Champo aranymeccsén.

{"headTitle":"WBA-Leeds","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-01 18:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"WBA","odds":"3.11","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Leeds","odds":"2.35","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

21 fordulóval a bajnokság vége előtt természetesen magunkat igyekszünk tökön rúgni azzal, hogy azt mondjuk, a bajnokság első két helye már eldőlt, egyenes ágon az Albion és a Leeds jut fel, de nem csupán pontszámban, játékban is kimagaslik a nap zárómeccsét egymással vívó két fél. Noha a vesztes fél előnye a 3. hellyel szemben akár 5 egységre is csökkenhet, azért jó eséllel így is ezt a két gárdát láthatjuk jövőre a legjobbak között.

Éppen emiatt is egy igen jó kis 90 perc vár ránk a The Hawthornsban, hiszen arról szó sincs, hogy bármelyik gárda is PL-csapatnak tekintené már magát. Hogyan is tehetnék meg, különösen Bielsáék, a tavalyi pokolian nagy blama után?!

Viszont a dicsőséges őszi hónapokat követően mindkét csapat picit lefagyott a karácsonyi időszakra, amibe vereség is csúszott. A WBA öt meccsen csak hat pontot gyűjtött úgy, hogy legutobb a Middlesbrough távozott a Hawthornsból három ponttal, míg a sárga-kékek négy meccs alatt öt pontot gyűjtöttek, amibe egy idegenbeli vereség csúszott a Craven Cottage-en.

Fotó: TIAT

A kezdőket illetően mindkét oldalon sok a kérdőjel. Bilic a Boro ellen kicsit rotált, aminek fájdalmas eredménye lett, míg Bielsa csapatánál noha Patrick Bamford nem bevethető, a United nélküle is egy ötöst vágott Birminghamben.

A két csapat őszi találkozóján az Elland Roadon csak a Leeds szerzett gólt, ráadásul tavaly oda-vissza a hazai csapat kapta szét a vendéget. A WBA otthon rendkívül sokat remizik, első hazai vereésgük ellenére is csak a 8. helyen vannak az otthoni tabellán, míg a Leedsnél csak egy csapat szerzett több pontot idegenben, a WBA.

Ami minket mindenképpen meglepett, az az, hogy ennyire favoritnak számítanak Costáék. Így mi az elmúlt évek trendjeit követve 1x-et és minimum két gólt várunk az aranycsatán.

{"headTitle":"WBA-Leeds","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-01 18:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bet Builder: 1x + 1.5 gól felett","odds":"1.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3066154] 2020-01-01 18:15:00 West Bromwich Albion - Leeds Unitedx;