Karrier

Gera szabadon igazolható, nem kell a West Bromnak

  • MTI/63

Nem hosszabbítja meg Gera Zoltánnak a szezon végén lejáró szerződését az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő West Bromwich Albion.

Gera új csapatot keres - Fotó: AFP/archív

A klub pénteken a honlapján jelentette be, hogy a 35 éves középpályásnak nem kínál új ajánlatot, így a játékos szabadon igazolhatóvá válik. "Zoltán és Steven (a szintén távozó Steven Reid  - a szerk.) évek óta velünk vannak, fantasztikusan profi labdarúgók. Valódi hittel, mindent megtettek a csapatért a pályán és azon kívül is. Tudjuk, hogy Zoltán új klubot keres magának, Steven szeretné folytatni a játékot és edzőnek is képzi magát, ez a lehetőség is vonzza" - mondta Richard Garlick, a West Brom igazgatója.

A csapat a 17., még éppen bennmaradást érő helyen végzett a múlt vasárnap véget ért bajnoki idényben.

A 35 éves Gera 2004 és 2008 között erősítette először a birminghami együttest. 2011 nyarán visszatért a Fulhamtől, de második időszakában súlyos sérülések hátráltatták. A klub közleménye szerint Gera mindig is a szurkolók kedvence lesz, emlékezni fognak a nagy megmenekülésben (2004-2005) és a másodosztályú bajnoki címben (2007-2008) való szerepére.

A 76-szoros magyar válogatott futballista a nemrég zárult szezonban tizennégy bajnokin egy gólpasszt jegyzett. A West Bromwich mezében összesen 191 alkalommal lépett pályára és 29 gólt szerzett. Egyelőre nincs hír arról, Gera hol folytatja pályafutását.