Nemzetközi foci

Nyári szupertorna sztárcsapatokkal

A Valencia és az AC Milan közötti, július 27-i európai nyitány után az Egyesült Államokban folytatódik az a nyolc kiváló csapatot felvonultató nemzetközi labdarúgótorna, amelyet Guinness International Champions Cup elnevezéssel, különböző városokba írtak ki a szervezők.

A spanyol és az olasz élvonal említett két reprezentánsa a valenciai Mestalla Stadionban csap össze a Kelet nevű négyes első párjában, s ebben a kvartettben kapott helyet a londoni Chelsea és a másik milánói elitalakulat, az Internazionale is, míg a Nyugatot a Real Madrid, a Los Angeles Galaxy, az Everton és a Juventus alkotja. A július utolsó szombatján esedékes első meccs után négy nappal San Franciscóban Juventus-Everton összecsapást rendeznek, augusztus elsején pedig Phoenixben mérkőzik meg a Real Madrid és a Los Angeles Galaxy.

A csütörtöki bejelentés nem szólt a Chelsea-Inter találkozó időpontjáról és helyszínéről, arról viszont igen, hogy a csoportelsők lépnek pályára a kupagyőzelemért, továbbá a harmadik, az ötödik és a hetedik pozícióért is játszanak az érintettek. A nemzeti bajnokságok rajtját megelőző nemzetközi szupertornáról 151 országban lesz tévéközvetítés.