Forma-1

A Ferrari tajtékzik a Mercedesre kiszabott enyhe büntetés miatt

Ugyan hivatalosan nem reagált a Nemzetközi Automobil Szövetség Bíróságának pénteki ítéletére, egy kommentárban azért jelezte a Ferrari, hogy elégedetlen a Mercedesre a korábbi titkos tesztelés miatt kiszabott büntetésre.

"Egy kissé zavarba ejtő - hogy a legenyhébb kifejezést használjuk - látni, hogy a bűnös gyakorlatilag büntetés nélkül leléphet, miután nem fair módon előnyhöz jutott" - írta a meg nem nevezett szerző a Ferrari Forma-1-es csapatának honlapján megjelent írásban.

"Senki ne mondja, hogy egy háromnapos önálló tesztelés ugyanolyan, mint kilenc másik csapattal és fiatal reménységekkel gyakorolni egy olyan helyen, ahol az idő még ilyenkor is bármikor változhat" - folytatódik a kommentár. "És mi van, ha az egész a fiatalok tesztje után történik? Mi lett volna a büntetés? Nem tarthattak volna évzáró vacsorát?"

Amint arról a hatharom.com is beszámolt korábban, a Spanyol Nagydíj után tartott, a gumiszállító Pirellivel közös teszt ügyében az FIA Bírósága bűnösnek találta a Mercedest, de büntetésként mindössze kizárta a Brit Nagydíj után rendezendő tesztelésről, ahol fiatal tehetségek körözhetnek majd a Forma-1-es autókkal.