Forma-1

Nem igazság, hogy nem Hamilton nyerte a vb-t!

Legalábbis az egyik bukméker határozott véleménye, melyet pénzügyi formában is "megfogalmazott".

Még a Forma-1 iránt kevésbé fogékony sportkedvelőket is lenyűgözte az idény utolsó futama, ahol Max Verstappen az utolsó körben előzte meg Lewis Hamiltont, begyűjtve ezzel karrierje első világbajnoki címét. Az ázsiai futamon történtek a mai napig beszédtémát szolgáltatnak a médiában, miként a brit pilóta hozzáállása és jövője is, ennek pedig egyértelmű jelét adta az egyik ír bukméker, a Paddy Power is.

A speciális fogadásairól ismert fogadóiroda ugyanis annak ellenére fizetett ki minden, Hamilton világbajnoki címére érkező nyereményt, hogy Verstappené lett a trófea. Mint emlékezhetünk, az utolsó futam utolsó köreiben a Safety Car beküldésével, majd az előzés megtiltásával komoly indulatokat váltott ki elsősorban a Mercedes stábjában és végül az "aggódás" nem is volt alaptalan, hiszen a holland pilóta előzni tudott.

Érthető módon elsősorban a szigetországban komoly visszhangot váltott ki a zárófutam, amely még a Paddy Power szerint is egyszerűen csak a "sport igazságtalansága". 

"Maxnak csoda kellett a győzelemhez, ez a csoda pedig egy megkérdőjelezhető, a szabálykönyvet sárba tipró döntés formájában érkezett, amelyet nehéz elfogadni. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy akár Verstappen, akár Hamilton világbajnoki címére fogadott valaki, a tippje nyertes.

Mindemellett kifizettük a két pilóta Abu Dhabi-nagydíj-győzelmét is, mert úgy véljük, ez így fair a fogadókkal szemben" - áll a Paddy közleményében.

Az ír bukinál persze gyakran előfordulnak a hasonló marketingfogások, ám rendszerint előzetesen fizetnek ki egy-egy ilyen tippet, mint például korábban a Celtic bajnoki címét vagy Hillary Clinton győzelmét Donald Trump ellen.

{"headTitle":"Forma-1 Pilóták bajnoksága 2022 - végső győztes","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-03-20 14:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lewis Hamilton","odds":"2.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Max Verstappen","odds":"3.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"George Russel","odds":"5.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Charles Leclerc","odds":"17.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Carlos Sainz","odds":"26.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}