Forma-1

Többek között egy 4.33-as tippet ajánl bloggerünk a 2021-es F1-szezonra

Forma-1 szakértő bloggerünk górcső alá vette, hogy mi várható idén a száguldó cirkuszban, illetve néhány fogadási tippel is ellátott bennünket.

A pandémia az idei versenynaptárt is átformálta, hiszen a jól megszokott melbourne-i rajt helyett hétvégén Bahreinben veszi kezdetét a 2021-es Forma-1-es szezon. Bloggerünk, "Részeg Kimi" csapatról-csapatra és pilótáról-pilótára végigjárta a mezőnyt és megpróbálja megjósolni, hogy mi várható az idei szezonban, illetve jó néhány fogadási tippet is megosztott velünk. Íme!


 

Megmondom a fotelből – Ez várható 2021-ben a Forma-1-ben


Hét éve lehetetlen megverni a Mercedest, és ez az idén sem lesz másképp. Az autók alig változtak tavalyhoz képest, így eleve nem várható gyökeres átrendeződés a mezőnyben, szóval

semmi nem indokolja, hogy a Mercedes fölénye számottevően csökkenjen a tavalyihoz képest.

És ezen az sem változtat, hogy minden idők talán legpofátlanabb altatását vitték végig a teszten, bár az sem volt semmi, amikor 2019-ben az első hétre kiálltak az előző évi autóval. Kár érte, én is szívesen látnék egy izgalmasabb világbajnokságot, de a Forma-1 nem jótékonysági intézmény. Soha egyetlen uralkodó csapat nem tette meg azt a szívességet, hogy maga elé tessékelje az ellenfeleit, és mondjuk ki: ez így is van rendjén. Tovább a teljes esélylatolgatáshoz!

 

Mire érdemes fogadni 2021-ben?

 

Egyéni bajnokság legjobbja – Hamilton nélkül

Ez már egy érdekesebb történet, nyilvánvaló, hogy Bottas és Verstappen között fog eldőlni az egyéni pontverseny 2. helye. Verstappen az elmúlt 3 évben a megszerezhető maximális pontszámnak nagyjából a felét gyűjtötte be (átlag: 48,9%), míg Bottas teljesítménye jóval hullámzóbb, de inkább a rosszabb éveiben hoz ilyen számokat (az átlaga, amióta a Mercedesnél van: 54,6%). Tavaly hajszállal ugyan, de Bottasé lett a 2. hely, úgy, hogy ő magához képest igen gyenge szezont futott, míg Verstappen nagyjából az átlagát, de rengeteg pontot vesztett a kiesésekkel. Enélkül – ne feledjük, sokkal kevesebb riválissal, mint korábban – jóval többet kihozhatott volna a helyzetből. Fele-felében nem tippelnék, nagyjából egyforma esélyekkel indulnak, ehhez képest a bukik elképesztően eltolták az oddsokat. A 4 körüli Bottas-szorzókban bőven van érték, így – kisebb összeggel, ahogy underdogvadászatkor szokás – érdemes megpróbálni. Tovább az összes fogadási tipphez!

{"headTitle":"Forma-1 Pilóták bajnoksága 2021 - Lewis Hamilton nélkül","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-03-26 12:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bottas","odds":"4.33","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}


5+1 kérdés, amit érdemes lesz figyelni 2021-ben


Az év legizgalmasabb témája általánosságban is a konstruktőri 3. helyért zajló küzdelem lesz. A négy csapat közül a legnagyobb figyelem alighanem a Ferrari várható (?) feltámadására irányul, a versenyzők közül pedig Vettel és Alonso teljesítményét fogják árgus szemekkel lesni az önjelölt és valódi szakértők. Ezekre persze én is kíváncsi vagyok, a cikkben mégis két másik, kevésbé híres szereplőről emlékeznék meg.

Daniel Ricciardo és Carlos Sainz pályafutásában találhatók bizonyos hasonlóságok: mindketten Verstappen (és a rájuk váró hátvédszerep Bottasnál már megénekelt rémképe) miatt menekültek el a Red Bulltól, illetve most egymást váltják a McLarennél. Én nagyjából egyformának érzem a képességeiket, ehhez mérten a közvélemény Ricciardot túl-, Sainzot pedig alulértékeli. Ez annak köszönhető, hogy Ricciardo (részben a szerencse miatt, hogy Webber helye pont akkor üresedett meg) a Red Bull saját szamárlétráján magasabb fokig jutott, emiatt az eredményei sokkal jobbak, mint Sainzé. Ezen kívül ott volt az a hírhedt szezon Vettellel 2014-ben, amikor is előrébb zárt a pontversenyben a négyszeres világbajnoknál.

Egy-egy évből kiindulni persze veszélyes (lásd Kubica és Russell 2019-ben), ráadásul egy csomó körülmény árnyalja a képet, amit mi nem feltétlenül ismerünk. Norris mindenesetre egy viszonyítási pont lesz: Sainz a két közös évük alatt kicsivel jobbnak bizonyult, ehhez képest figyelhetjük, hogy Ricciardo hogy boldogul. Neki valamivel nehezebb dolga lesz, mivel Lando most már tapasztaltabb, mint amikor Sainz mellé került, illetve otthonosabban mozog Wokingban. Carlos pedig a szintén sokra tartott Leclerc mellett bizonyíthat a Ferrarinál. Én mindenesetre mindkét páros esetén szorosabb csatát várok, mint a fogadóirodák. Tovább a maradék 5 kérdésre!


A szezon rajtja a nyakunkon, pénteken már az első szabadedzésre kerül sor, amelyre egy tippötlettel készülünk, erről csütörtöki cikkünkben olvashattok.