Forma-1

Már most kihasználnánk Leclerc büntetését a Kanadai Nagydíjon

  • Cipolla

A Kanadai Nagydíj mindkét szabadedzését elvitte Max Verstappen, ráadásul Leclerc még rajtbüntetést is kap a futamra.

A Kanadai Nagydíjat megelőzően is zajlottak az események a Száguldó Cirkuszban, miután a FIA határozott lépéseket próbál tenni az autók pattogásának megszüntetésére. Mindez a mostani hétvégére azonban még nem lesz kihatással, így most még alighanem a jól megszokott erősorrendet fogjuk látni az élbolyban. Mindenesetre a pattogással az eddig is legkevésbé küzdő Red Bull elég meggyőzően kezdett a naptárba 2019 után visszatérő Montrealban, így fel van adva a lecke az ellenfeleknek, ha tartani akarják a lépést az egyre inkább fölénybe kerülő Energiaitalosokkal.

A világbajnoki pontversenyben Verstappen előnye Charlec Leclerckel szemben 34 pont, ráadásul a monacói egy tízrajthelyes büntetést kénytelen benyelni miután új vezérlőelektronikát kap a Ferrarijába, így legjobb esetben is a 11. helyről lesz kénytelen indulni a futamon.

Mindenesetre erre a hírre gyakorlatilag a bukmékerek oda is adták a Red Bullnak a futamgyőzelmet, miután Verstappen mindössze 1.53-as szorzón fogadható, míg a Red Bullos autó sikere 1.22-es oddson mérik. Ennek ellenére a Ferrarinak sem kell lemondania egy jó eredményről, hiszen akkora fölényben van ez a két istálló, hogy Leclercnek még egy esetleges 11-12. helyes starthelyről is kötelező odaérnie a top hatba. Ehhez képest nem kapunk erre rossz oddsot, így érdemes lehet bepróbálni ezt már az időmérőt megelőzően a futamra.

{"headTitle":"Forma-1 Kanadai Nagydíj futam","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-06-18 22:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Charles Leclerc a legjobb hatban végez","odds":"1.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A középmezőny meglepően szorosan alakul, bár az Alpine-tól már megszokhattuk, hogy a pénteki napon el tud csípni egy erős eredményt. Azonban az Aston Martinnal Sebastian Vettel is mindössze 3 tizedes lemaradásban volt a hollandtól, így szép lassan, de úgy tűnik elkezdett működni az autó a német alatt. A Mercedesben továbbra is George Russell tartja a lelket, de teljesen más beállítással ment a két autójuk pénteken, így Lewis Hamiltontól is várható egy szintugrás az időmérőre.

Egy fej-fej melletti piacról hozunk tippet az időmérőre, méghozzá a Pierre Gasly-Lando Norris párharcban próbálunk állást foglalni. Az Alpha Tauri egyre inkább kezdi elkapni a fonalat, időmérőn pedig általánosságban is erősebb, mint a futamtempója. Norris McLarenje az utolsó szektorban sokat veszíthet, így bízunk benne, hogy a francia pilóta maga mögött tudja majd tartani brit riválisát.

{"headTitle":"Forma-1 Kanadai Nagydíj időmérő edzés","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-06-18 22:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Pierre Gasly - Lando Norris: Gasly","odds":"1.67","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}