La Liga

Nehéz döntés volt Albelda távozása - Djukics

  • Szabó András

Egy edző jön, egy legenda megy: ahogy a Real Madridnál José Mourinho a spanyol fővárosba érkezése Raúl távozásába torkollott, úgy lett a következménye Miroszlav Djukics kinevezésének David Albela búcsúja a Valenciától. A 35 éves középpályás 15 év - és 351 bajnoki - után hagyja el a vele legnagyobb sikereit elérő klubot.

Nehéz döntés volt ez mindannyiunknak” - kezdte a múlt kedden kinevezett Djukics az Onda Cerónak. „Azért nem volt könnyű, mert David egy fogalom a Valenciánál, de úgy döntöttünk, hogy ezt a projektet David nélkül kezdjük el. Ő tökéletesen megértette az indokaimat, és profin fogadta azokat, de ez akkor is nehéz pillanat volt számomra, mert tudtam, hogy meg fogom osztani ezzel az embereket.

Nem akartam Albeldát a cserepadra száműzni, de állandó helyet sem tudtam volna neki garantálni a kezdő tizenegyben. Ezt a Valenciánál viszont nem tehettem volna meg. Nem volt könnyű a választás, de azt hiszem, ez a legjobb a csapatnak. Albelda büszke ember, aki rengeteg trófeát nyert már, és nem az a típus, aki magyarázatokat követel. Ő egy abszolút profi, aki mindig is elfogadott minden döntést.