Spanyol foci

Távozik a Valencia legendája

David Albelda, a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Valencia 35 esztendős csapatkapitánya nem hosszabbítja meg június végén lejáró szerződését.

Albelda

A klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy a rutinos középpályás több mint 15 évet követően távozik a csapattól. A két fél azután döntött a búcsú mellett, hogy Albelda hétfőn egyeztetett Amedo Salvo elnökkel, valamint Miroslav Djukiccsal, az együttes frissen kinevezett szerb vezetőedzőjével.

"David tizenöt briliáns évet követően búcsúzik, nyert két bajnoki címet, UEFA Kupát, Európai Szuperkupát, Király Kupát, és Spanyol Szuperkupát is, ezzel kétségtelenül a klub történetének egyik legfontosabb játékosa. Igazi legenda" - írja hivatalos közleményében a Valencia.

Albelda két kölcsönben, a Villarrealnál eltöltött szezont leszámítva csak a Valenciában futballozott eddigi pályafutása során. 2000-ben és 2001-ben is BL-ezüstérmes volt.Az 51-szeres válogatott labdarúgó három világeseményen, a 2002-es és a 2006-os világbajnokságon, valamint a 2004-es Európa-bajnokságon is pályára lépett.