Monacói Nagydíj

Grosjeant megbüntették, Massának műszaki gondja volt

Tíz rajthelyes büntetéssel indul a Forma-1 következő futamán, a Kanadai Nagydíjon Romain Grosjean, a Lotus versenyzője.

A francia Daniel Ricciardo Toro Rossójának ment neki a Monacói Nagydíjon, amivel kiütötte az ausztrált, és az ő versenye is véget ért, ráadásul a biztonsági autót is be kellett hívni a pályára. Grosjean emiatt tíz hellyel hátrábbról rajtolhat Kanadában, mint amit az időmérőn elér. Csapattársát, Kimi Räikkönent is beidézték a versenybírók, mert túllépte a megengedett sebességet az egyik biztonsági autós szakasz alatt. Ő csak figyelmeztetést kapott.

Romain Grosjean a Monacói Nagydíjon 2013-ban.

A Safety Carnak először Felipe Massa balesete miatt kellet pályára gurulnia Monacóban. A brazil ugyanott, ugyanúgy törte össze Ferrariját, ahogy szombaton a szabadedzésen. Csapata szerint azonban más okból történt baleset.

"Szombattal ellentétben ezúttal az autó bal elejével volt valami probléma. Ezt még ki kell vizsgálnunk, Maranellóban megpróbáljuk kideríteni a pontos okot a következő napokban" - mondta Pat Fry, az istálló műszaki igazgatója, aki elmondta, hogy Massa jól van, kivizsgálások után hazamehetett a kórházból.

A legnagyobb káoszt Pastor Maldonado balesete okozta a 46. körben, amikor a venezuelai nekiment az előtte haladó Max Chilton autójának, a Williamse a levegőbe emelkedett, és a falba szállt, a futamot pedig piros zászlóval meg kellett szakítani.

Chilton úgy érezte, bocsánatot kell kérnie az eset miatt, noha Maldonado is igen optimistán próbálkozott a megelőzésével: "Meglátogattam Pastort, mert látni szerettem volna, hogy jól van-e. Örült neki. Szerinte keresztbe mentem előtte, és ha ez történt, nagyon sajnálom, nem volt szándékos. A versenybírók szerint az én hibám volt, de tudni kell, hogy az autóban nem lehet olyan sokat látni, mint a kamerákon keresztül."

A brit versenyzőnek a baleset után büntetésből át kellett hajtania a boxutcán.