Forma-1

Ecclestone szerint meglephetik az egymásra figyelő Red Bull-Ferrari párost

A hétvégén rajtoló 2013-as Forma-1-es szezon előtti várakozásairól nyilatkozott a Száguldó Cirkuszt irányító Bernie Ecclestone. Szerinte legalább négy szereplővel kell majd számolni a világbajnoki címekért folyó harcban.

"A Red Bull a legerősebb" - mondta arról az üzletember, hogy kit tart a szezon favoritjának. "A Ferrari is a Red Bullt tartja a legjobbnak, amely az olaszokat tekinti kihívónak. Erről beszélgettünk nemrég Stefano Domenicalival, a Ferrari csapatfőnökével, amikor meglátogatott Londonban."

Bernie Ecclestone

Ecclestone szerint ugyanakkor nem csak erről a két csapatról fog szólni az idei világbajnokság: "A teszteken a Mercedes megmutatta, hogy sokkal versenyképesebb, mint korábban. Nagyon meglepődnék, ha nem tudnának győzelmeket aratni."

Úgy gondolja, hogy Jenson Buttonnak annak ellenére is lehetnek sikerélményei, hogy új csapattársa, Sergio Pérez a McLaren istállón belül is komoly kihívója lehet: "Talán azt látjuk majd, hogy a második számú versenyzőjük valójában nem is az. Talán kiderül, hogy olyan jó, amilyennek sokan gondolják. De Buttonnak szerintem jót fog tenni, hogy idén egyértelműen első számú pilótaként kezd."

A sportvezetőt arról is megkérdezték, hogy milyen új helyszínek kerülhetnek be a Forma-1 következő világbajnoki szezonjaiba, de ő egyelőre nem mondott sok konkrétumot: "Sok ország kopogtat az ajtón, meg kell találnunk a megfelelő helyeket. Thaiföld? Jó kérdés. Mexikó? Bármi lehetséges."

A vasárnap 7:00-kor kezdődő Ausztrál Nagydíjról élő szöveges közvetítést olvashattok a hatharom.com-on.