Forma-1

Webber és Massa sem lepődne meg az újabb őrült idénykezdeten

Mark Webber, a Red Bull és Felipe Massa, a Ferrari versenyzője szerint is hasonlóan nyíltak lehetnek az első futamok a március közepén kezdődő 2013-as Forma-1-es szezonban, mint egy évvel ezelőtt voltak.

Emlékezhetünk, tavaly az első nyolc versenyt nyolc különböző pilóta nyerte meg, így a szezon közepén még szinte a fél mezőnynek volt esélye a legjobb helyezések megszerzésére. Mark Webber - aki 2012-ben épp az első duplázó volt a kilencedik, Brit Nagydíj megnyerésével - szerint most sem egyértelműek az erőviszonyok.

Mark Webber, a Red Bull Forma-1-es csapatának versenyzője 2013-ban.

"Amikor a szezon igazán beindul, látszani fog egy trend. Amikor az erősebb, szervezettebb csapatok belendülnek, valószínűleg az ő javukra dőlnek el a dolgok. De a nyitányon még sok autó tűnik erősnek, bárki az élre kerülhet" - mondta az ausztrál versenyző.

Felipe Massa szerint a kevés szabályváltoztatásnak is köszönhető, hogy sok csapat közel van egymáshoz a tesztek alapján: "Biztos, hogy a Red Bull a top csapatok között lesz, mivel gyakorlatilag semmi nem változott. Nem hinném, hogy hasonló körülmények között eltévesztenék az irányzékot. Ugyanezt várom a McLarentől is. Többé-kevésbé mindenki tudja, hogy mire van szükség, úgyhogy nekünk is össze kell raknunk az autónkat és keményen dolgoznunk kell, hogy tartsuk az irányt."

Az idény a március 17-én esedékes Ausztrál Nagydíjjal kezdődik.