Férfi vízilabda

Jól szerepeltek a magyarok az olasz bajnokságban

Kovács Róbert hat gólt szerzett a Posillipóban, Märcz Tamás is háromszor volt eredményes az Acquachiara csapatában.

Az olasz vízilabda-bajnokság hétvégi fordulójában az Acquachiara idegenben - Märcz három góljával- kis híján megcsípte a pontvesztés nélkül listavezető Bresciát, Kovács Róbert hat gólt dobott a Posillipóban, Madarasék pedig 7-3 arányban veszítették el az utolsó negyedet Rómában.

"Két héttel ezelőtt itt is új elnököt választottak a klubon belül - mondta a vlv.hu-nak Kovács Róbert . -Ezért is nagy volt a várakozás a meccs előtt és persze azért is, mert már igen rég nyertünk meccset. Sikerült az első perctől kezdve vezetnünk és jól is védekeztünk. Nagyon sokat edzünk itt és rengeteget gyakorlunk, talán ennek köszönhetően az emberelőnyök értékesítése is jobban sikerült végre, ami nem igazán működött korábban. Remélem, elindulunk felfelé a tabellán. Szombaton megyünk Siracusába, Suti Gabiékhoz, ahol nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Aztán jöhet a Karácsony, ha hazaérünk!"

Olasz bajnokság
alapszakasz, 7. forduló
Nervi-Florentia 9:21 (1:5, 2:6, 4:5, 2:5)
 
Promogest-Savona 11:6 (3:1, 2:0, 3:3, 3:2)
 
Bogliasco-Ortigia 10:10 (3:1, 2:3, 3:1, 2:5) (a vendégeknél Suti Gábor két gólja nagyon kellett a döntetlenhez)
 
Brescia-Acquachiara 11:10 (3:2, 3:3, 3:4, 2:1)
Brescia
Brescia: Del Lungo, Valentino 3, Presciutti 1, Legrenzi, Loncar 2, R. Calcaterra 1, Mammarella, Nora 2, Binchi, Elez 1, Castellani, G. Fiorentini 1, Moratti. Vezetőedző: Bovo
Acquachiara: Kacsics, Perez 1, Mattiello, Danilovics 2, Scotti Galletta, Petkovics, Gambarcorta 3, Ferrone, Saviano 1, Märcz 3, Di Costanzo, Sadovyy, Postiglione. Vezetőedző: Mirarchi.