Vízilabda

Az elődöntő a tét a magyar válogatott számára

A magyar női vízilabda-válogatott Hollandia ellen negyeddöntőzik a világbajnokságon.

Hétfőn már a negyeddöntőkre kerül sor a női vízilabda világbajnokságon, a magyar válogatott pedig Hollandiával néz farkasszemet. A fogadóirodákban a hollandok a toronymagas favoritok, sikerükre kínált szorzó háromesélyben az 1.50-szerest sem éri el...

Csapathírek

Győzelemmel zárta a csoportkört válogatottunk, a legfontosabb meccsén ugyanis 13-9-re nyert Ausztrália ellen, s mivel előtte Szingapúrt és Új-Zélandot is lenyomta, így százszázalékos teljesítménnyel behúzta négyesét. Ennek köszönhetően pedig szombaton nem kellett nyolcaddöntőt játszania, pihenő napja volt, avagy frissen várhatja a negyeddöntőt.

Amelyen vért kell izzadni, ha a négy közé akarunk kerülni, mivel a hollandok, akik a legutóbbi vb-t, valamint a januári Európa-bajnokságot is behúzták, roppant erősek. Hétfői ellenfelünknek ugyan nyolcaddöntőt kellett játszania, ám mindez csak annak volt köszönhető, hogy az amerikaikkal egy csoportba került, amely válogatottól 10-8-ra kikapott a nyitónapon. Azóta viszont nem tud hibázni, Kazahsztánt és Brazíliát kiütötte, míg a nyolcaddöntőben Kínát 16-14-re múlta felül, avagy a vártnál azért jobban megszenvedett a hétvégén.

A magyar válogatott dohai vb-csapata:
kapusok: Magyari Alda, Neszmély Boglárka.
mezőnyjátékosok: Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda, Gurisatti Gréta, Mahieu Geraldine, Parkes Rebecca, Máté Zsuzsanna, Keszthelyi Rita, Leimeter Dóra, Rybanska Natasa, Garda Krisztina, Horváth, Brigitta, Faragó Kamilla, Kuna Szonja.

"Nyilván ez nem jelent semmit, de azért fejben, fizikálisan biztosan meg lettek egy picit gyötörve és elfáradtak. Persze tisztában vagyunk vele, hogy két nap alatt ezt ki tudják heverni. Természetesen nekünk is az a célunk, hogy legalább annyira elbizonytalanítsuk őket, mint a kínaiak" - mondta Gurisatti Gréta az MTI-nek.

A magyar csapatnak 2019 és 2022 között volt egy hosszú veretlenségi sorozata a hollandokkal szemben, ebben az időszakban a trieszti olimpiai selejtezőben, a tokiói játékok negyeddöntőjében, vagy éppen a 2020-es Európa-bajnokság bronzmeccsén is legyőzte riválisát, Gurisatti szerint egyvalami mindegyik találkozóban közös volt: "Ezeken a meccseken mindig volt egy olyan fordulópont, amikor éreztük, most egy gól vagy egy jó védekezés eldöntheti az összecsapást. Ezeket a párharcokat ilyenkor rendre megnyertük és sikerült mentálisan föléjük kerekednünk. Sokszor el tudtuk érni, hogy veszekedjenek egymással, több játékossal is együtt játszottunk, ismerjük azokat az arckifejezéseket náluk, amik arra utalnak, hogy most kell még egy gól ahhoz, hogy megtörjük őket."

A hollandok tehát a csoportkörben kikaptak az olimpiai bajnok amerikaiaktól, most pedig kissé nyögvenyelősen verték Kínát: "Talán ez egyfajta mentális nehézséget jelenthet nekik a folytatásban, és ha mondjuk az első két negyedben intenzív játékkal kezdünk, akkor könnyebben ki lehet őket billenteni az egyensúlyból" - fogalmazott Gurisatti, aki elárulta, jó a hangulat a csapatnál, a szünnapok alatt is különprogramokat tartanak.

Mire érdemes fogadni?

A mieink számára az elődöntőbe jutáson túl az olimpiai kvóta is tét, ugyanis az utolsó két "tikett" a dohai vb-n talál gazdára. A nyolc közé jutott együttesek közül Kanada, Olaszország és a magyar csapat nem kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra.

A tengerentúliak minden bizonnyal kikapnak a spanyoloktól, az olaszok átléphetnek a görögökön, avagy ha összejön a bravúr a mieinknek hétfőn, akkor nem csak az elődöntőbe, de nagyon nagy valószínűséggel Párizsba is kijutnak. Természetesen, ha nem így lesz, viszont az előbb említett két gárda közül legalább az egyik veszít, akkor a 5-8. helyért vívandó csatákból lehet majd behúzni az áhított jegyet az olimpiára.

Óriási tehát a tét számunkra, a hollandoknak ugyanakkor közel sem akkora, de azért címvédőként borítékolható, hogy nem feltartott kezekkel ugranak medencébe ezen világbajnoki negyeddöntőben. Habár a januári, hollandiai Eb-n, 14-11-re kikaptunk, úgy véljük, hogy ezúttal az előjelek alapján szorosabb meccset játszhatnak lányaink a tulipánosokkal. S mivel a bukmékerek erőteljesen ellenfelünk felé billenti a mérlegnyelvét, így már a ránk kínált +2,5-es hendikep is korrekt szorzón fogadható, így ezt a tippet küldjük csatába ezen negyeddöntőben, amely ugye akkor veszítene, ha Hollandia három vagy több találattal nyerne.


✅ Tipp #1: Magyarország +2,5 @1.73

Fogadási határidő: február 12. 17:00