Vízilabda

Íme, tippünk a brit-magyarra

A magyar női vízilabda-válogatott Nagy-Britannia ellen ugrik medencébe csütörtökön a hollandiai Európa-bajnokságon.

Sajnos lányaink 12-11 arányban alulmaradtak az olaszokkal szemben a negyeddöntőben, így a folytatásban csak az 5-8. helyért küzdhetnek. Avagy erről a tornáról sem sikerült megszerezni a hőn áhított olimpiai kvótát, erre legközelebb a Mihók-Cseh csapatnak februárban lesz esélye, a dohai világbajnokságon.

Az 5-8. helyért vívandó csaták során elsőként a britekkel játszunk, akik a kétdivíziós tornának, valamint annak köszönhetik, hogy a legjobb nyolcban végeznek, hogy a nyolcaddöntőben Izraellel néztek farkasszemet, akiket 9-9-es döntetlent követően büntetőkkel győztek le (14-13).

Abszolút nincs egy súlycsoportban a két együttes, elég csak megemlíteni, hogy a negyeddöntőben a szigetlakók 25-6-ra kaptak ki a házigazda hollandoktól. A győzelmünk tehát borítékolható, erről árulkodik a bukmékerek által felállított 15,5-es hendikephatár is, azonban erre nem, gólokra viszont fogadnánk.

A védekezésünk nem remekel, ugyanakkor támadójátékban is akadnak gondok, igaz, nem a helyzetek kialakításával, hanem azok kihasználásával, amire edzőpárosunk is utalt. Bár láthattuk, a csehek vagy a horvátok ellen ezen a téren nem volt gond, a három neves ellenféllel szemben megvívott meccsen viszont igen, igaz, azokon is minimum 11 gólt rendre lőttünk...

A roppant fontos februári torna előtt pedig konkrétan az ilyen tétmeccseken lehet a legjobban gyakorolni a góllövést, amivel majd ki lehet harcolni a párizsi jegyet Dohában. Avagy nem volna meglepő, ha erre fókuszálna válogatottunk csütörtökön, vagyis úgy véljük, hogy a hollandokhoz hasonlóan nekünk is van esélyünk arra, hogy legalább 23-szor mattoljuk a brit együttest.


✅ Tipp #1: Magyarország góljai 22,5 felett @1.84

Fogadási határidő: január 11. 17:30