Vízilabda

Erre fogadunk a magyar női vízilabda-válogatott első komoly vb-meccsén

Lányaink Ausztrália legjobbjai ellen ugranak medencébe csütörtök délelőtt a dohai világbajnokságon.

Csütörtök zárul a női vízilabda világbajnokság csoportköre, a magyar válogatottra pedig rangadó vár, hiszen Ausztráliával néz farkasszemet. A bukmékereknél a mieink az esélyesebbek, sikerünkre ugyanis háromesélyben átlagosan 1.80-szoros szorzót kínálnak.

Csapathírek

A dohai világbajnokságon válogatottunk célja az olimpiai kvótaszerzés, s eddig nem is lehet panasz a teljesítményre, ugyanis Új-Zélandot 19-8-ra, majd Szingapúrt 39-2-re verte.

A második meccsen is egyébként Vályi Vanda kapott pihenőt, aki kisebb könyöksérüléssel érkezett Katarba, mellette pedig ezúttal Mahieu Geraldine maradt ki az együttesből.

"Nehéz értékelni a meccset, inkább egy edzésnek fogtuk fel, és a legfontosabb az volt, hogy tudjuk kontrollálni saját magunkat. Szerettük volna, hogy azzal, hogy az ellenfél jóval kisebb ellenállást fejt ki, mint azt megszoktuk, ne őrület legyen a mérkőzésen, hanem egy értelmezhető játékrendszer maradjon meg. Ez tulajdonképpen így volt, a harmadik negyedben még egy kis extrát is tudtunk gyakorolni, várjuk Ausztráliát" - nyilatkozta az MTI-nek Mihók Attila társ szövetségi kapitány keddi ütközet lefújását követően.

A magyar válogatott dohai vb-csapata:
kapusok: Magyari Alda, Neszmély Boglárka.
mezőnyjátékosok: Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda, Gurisatti Gréta, Mahieu Geraldine, Parkes Rebecca, Máté Zsuzsanna, Keszthelyi Rita, Leimeter Dóra, Rybanska Natasa, Garda Krisztina, Horváth, Brigitta, Faragó Kamilla, Kuna Szonja.

A szakember megjegyezte, kemény összecsapásra számít csütörtökön: "Jó játékot várok, nagyon fizikális meccs lesz, ez teljesen más szint, számunkra ott kezdődik majd a világbajnokság. Legfőképpen azt várom, hogy higgadtan tartsuk magunkat az eddig megbeszéltekhez, és hogy a védekezésünk megfelelően zárjon és álljon össze."

Az ausztrálok lényegesen komolyabb játékerőt képviselnek tehát, mint eddigi ellenfeleink, avagy nem meglepő, hogy ők is hasonlóan simán vették eddig az akadályokat. Szingapúrt 31 góllal (32-1), míg Új-Zélandot hét találattal (13-6) nyomták le, vagyis összességében kereken tízzel rosszabb a gólarányuk, így a mieink számára már a döntetlen is elegendő lenne a csoportelsőséghez. A csoportgyőzelem egyébként plusz egy pihenőnapot ér, hiszen a másodiknak nyolcaddöntőznie kell.

Mire érdemes fogadni?

Papíron a magyar csapat az esélyesebb, ráadásul a mieink számára van nagyobb tét, az ausztrálok ugyanis már kvalifikálták magukat Párizsba. Ugyanakkor borítékolható, hogy nem adják olcsón a bőrüket, avagy egy kemény, szoros, fizikális csata várható, mint amilyet többnyire a két együttes általában egymás ellen szokott játszani.

Mindezek után pedig szerintünk a bukmékerek által megszabott 21,5-es határon az under opcióban van fantázia, pláne, hogy a mieink a meccs előtti nyilatkozatai alapján egyértelműen a védekezés lesz a kulcs, s úgy vélik, hogy ebben a műfajban nagyon sokat fejlődtek az utóbbi hetekben.

Még úgy is, hogy a felek tavalyi Világliga meccse 28 találatot hozott, de ott közel sem volt akkora a tét, mint most lesz vagy azt megelőzően volt. Azelőtt ugyanis zsinórban 11-szer (!) maradtak ezen line alatt a gárdák, az előjelek alapján pedig most is reális esély van az underre.


✅ Tipp #1: Kevesebb, mint 21,5 gól @1.97

Fogadási határidő: február 8. 11:30