Vízilabda

Erre fogadunk a magyar válogatott utolsó vb-meccsén

Varga Zsolték Montenegró ellen zárják a dohai világbajnokságot, a tét a hetedik hely.

Szombaton a férfi vízilabda világbajnokság is befejeződik, a magyar válogatott pedig a hetedik helyért játszik. Ellenfelünk Montenegró lesz, a találkozónak pedig a mieink az igen komoly favoritjai a bukik szerint, akik háromesélyben átlagosan 1.35-szörös pénzt kínálnak Magyarországra.

Csapathírek

Folytatódott a Varga-csapat vesszőfutása a vb-n, a franciák elleni meglepő és megalázó 11-10-es, negyeddöntőbeli vereséget követően szerdán ugyanilyen arányban maradtak alul fiaink Szerbiával szemben. Mindennek köszönhetően mindössze a hetedik helyért ugorhatunk medencébe a zárónapon. Érdemes megjegyezni, hogy a 2023-as vb-aranyérem előtt 2022-ben, a budapesti világeseményen végzett legutóbb hetedik helyen válogatottunk, annál rosszabb pozícióban csak egyszer, az 1986-os tornán zárt, ahol a kilencedik lett...

"Nagyon mélyen magunkba kell néznünk, mert ez így iszonyatosan kevés lesz. Azt gondoltuk, hogy mi itt esélyesek vagyunk, és éremért játszhatunk. Hát jól helyre raktak minket..., nagyon nem. Rengeteget kell dolgoznunk, hogy az olimpiára odaérjünk" - értékelt a csütörtöki összecsapást követően Jansik Szilárd a válogatott csapatkapitánya az MTI-nek.

A magyar válogatott dohai vb-csapata:
kapusok: Vogel Soma, Bányai Márk.
mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Manhercz Krisztián, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Nagy Ádám, Zalánki Gergő, Fekete Gergő, Német Toni, Varga Dénes, Jansik Szilárd, Kovács Péter, Bányai Márk, Vigvári Vince, Tátrai Dávid.

"Én hiszek a társaimban és a stábban, hogy ezt meg tudjuk csinálni. Montenegró ellen már jobb jeleket kellene mutatnunk, és remélem, az olimpián már az a csapat fog játszani, amelyik Fukuokában megnyerte a világbajnokságot, amely egymásért, a szeretteiért és Magyarországért küzdött."

Szövetségi kapitányunk úgy fogalmazott, hogy döcögős lejtmenetben vagyunk a torna zárórészében, ami nem túl jó előjel a folytatásra nézve. Avagy nem lenne hátrány az olimpia előtt, ha az utolsó tétmeccsünket győzelemmel zárnánk...

A montenegróiak, amiért jöttek a tornára azt teljesítették, ugyanis megszerezték kvótájukat Párizsra, mindezt ráadásul úgy tették, hogy nem igazán játszottak jól a vb-n. A csoportkörben USA-t büntetőkkel verték, Szerbiától simán kikaptak, majd Japánt kettővel nyomták le. Az egyenes kieséses szakaszban Romániát hárommal múlták felül (ezzel lett meg a tikettük az ötkarikás játékokra) a spanyoloktól ugyanekkora különbséggel kaptak ki, majd csütörtökön ikszet követően ötméteresekkel maradtak alul a görögökkel szemben.

A két fél egyébként a 2022-es Európa-bajnokság negyeddöntőjében találkozott utoljára, akkor a mieink 11-8-ra nyertek. Azt megelőzően is a magyar csapat szájíze szerint alakultak a felek ütközetei, Montenegró tétmeccsen utoljára a 2018-as Eb elődöntőjében tudta legyőzni Magyarországot (7-6).

Mire érdemes fogadni?

Nem vitás, a mieink képviselnek magasabb játékerőt, ugyanakkor lejtmenetben vagyunk, védekezésünk egyáltalán nem tökéletes az utóbbi napokban. Mindemellett különösebb tétje nincs részünkről a találkozónak, de ezt a másik félről is el lehet mondani. Avagy tippügyileg nincs tehát könnyű dolgunk, ugyanakkor a vb-n eddig látottak alapján könnyedén lehet ez egy mondhatni gólgazdag találkozó is, így a bukmékerek által meghúzott 21,5-es határon az overt húzzuk be.


✅ Tipp #1: Gólok száma 21,5 felett @1.86

Fogadási határidő: február 17. 08:00