Serie A

A Bajnokok Ligája a minimum - Klose

Miroslav Klose szerint legalább a bronzérmet el kell csípnie csapatának, a Laziónak. A német válogatott támadó azután nyilatkozott így, hogy csapata megsemmisítő vereséget mért kedden az Udinesére, így feljött az ötödik helyre, mindössze két ponttal a harmadik-negyedik helyet elfoglaló Fiorentina-Internazionale duó mögé.

Önbizalommal telien, de ugyanakkor realistán nyilatkozott Miroslav Klose, a Lazio 34 éves csatára a topmercato.comnak, miután az égszínkékek 3-0-ra győztek hazai pályán az Udinese ellen, gyakorlatilag megsemmisítve Francesco Guidolin csapatát.

,,Még korai lenne megmondani, hogy van-e esélyünk a scudettóra, de tehetséges csapatunk van, amely bárkit le tud győzni.

Az idénykezdésünk elég jól sikerült, de még elég sok van hátra a bajnokság végéig. A minimum célunk a Bajnokok Ligája-kvalifikáció" - mondta a 126-szoros német válogatott, aki gólkirályi ambícióiról is ejtett egy-két szót.

,,Nagyon szeretnék trófeákat nyerni a Lazióval, elvégre ezért jöttem ide Rómába. Ha esetleg én lennék a capocannoniere (mesterlövész; a bajnokságban a legtöbb találatot szerző játékosnak járó cím - a szerk.), nem utasítanám vissza, de nem rögeszmém gólkirálynak lenni."

A tavaly nyáron a Bayern Münchentől érkező támadó mesélt egy keveset átigazolásáról is.

,,Nagyon gyorsan megszoktam Rómát, és egyből otthon éreztem magam a klubnál. Mondhatni jobb csapatot ha nagyítóval keresek, se találhattam volna.

A Lazio egy nagyszerű csapat, mely újra Európa legnagyobb klubjai közé szeretne kerülni, és ezért én is mindent megteszek. Minden rendben van, és igazán nem panaszkodhatom semmire."