Átigazolás

Amerikát vagy a Lauternt választja a világbajnoki csúcstartó?

A Lazio klasszisa az év végén vélhetően távozik Rómából, ám kérdés, milyen irányt vesz a karrierje.

Néhány hét múlva 39. életévébe lép Miroslav Klose, a német válogatott sokat megélt támadója. Hogy milyen gyorsan telik az idő, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy a lengyel születésű gólvágó már ötödik idénye lövi a gólokat Itáliában, ám a júniusban lejáró szerződését már szinte biztosan nem hosszabbítják meg, így távozik Rómából. De hogy hova, azt még egyelőre nem lehet tudni.

"Nagyon örülök, hogy öt évvel ezelőtt a Laziót választottam, mert így szenzációs közegbe kerültem. Köszönöm a játékostársaknak, a szurkolóknak és mindenkinek, aki valaha támogatott engem a Laziónál. Ugyanakkor ha egészségem engedi, szeretnék még legalább két évig futballozni" - mondta korábban a világbajnokságok legjobb gólvadásza.

A mai trendek szerint Miroslav következő állomása az Egyesült Államok lehet, ahonnan mindkét New York-i gárda, a Red Bulls és a New York City FC is érdeklődik a 137-szeres válogatott játékos után. Ám egyes pletykák arról szólnak, hogy első komolyabb klubjához, az FC Kaiserslauternhez térhet vissza, ahol 120 meccsen 44 gólt szerzett

Habár Klose közel áll hozzá, hogy a Lazio legeredményesebb külföldi támadója legyen (Goran Pandev a rekorder 64 góllal jelenleg), idén már csak 28 mérkőzésen jutott szerephez, amely alatt átlagosan 52 percet játszott.

186871