Átigazolás

A levegő ura Barcelonában folytatja?

A Mundo Deportivo úgy tudja, a Barcelonánál Miroslav Klose szerződtetését fontolgatják. A veterán német csatár állítólag tökéletesen illene Gerardo Martino elképzeléseibe.

Klose még mindig erősítést jelent bármelyik csapatnak - Fotó: AFP

A német válogatott - Gerd Müllerrel együtt - társgólrekorderének a szezon végén lejár a kontraktusa a Laziónál. Claudio Lotito, a római klub elnöke állítólag nagyon szeretné, ha Klose meghosszabbítaná lejáró szerződését, ebben az ügyben viszont épp a játékos az, aki eddig vonakodni látszott az újabb megállapodástól - a Barcelona ajánlata pedig minden bizonnyal több mint vonzó lenne számára.

A Mundo Deportivo szerint a katalánok új vezetőedzője mindenképpen szeretne igazolni egy klasszikus középcsatárt, egy olyan játékost, aki a levegőben is erős - nos, fejjáték tekintetében talán Klose a legjobb a világon, noha 182 centiméteres magassága átlagosnak mondható. A lengyel származású gólvágót tavaly, Tito Vilanova idején is összeboronálták a Barcával, a rákbetegsége miatt idén nyáron lemondott edző is kereste az új Henrik Larssont. A svéd támadó 2004-ben, 33 évesen igazolt Barcelonába.

Klose júniusban volt 35 éves, mostanában sokszor sérült, de korai lenne leírni, egy-két jó év még van pályafutásában, amiből a Lazio, vagy akár a katalán gárda profitálhat. Ráadásul emberileg is példaképül állítható, nem hőzöngene a sajtóban, ha epizódszerep jutna neki. Klose 14 gólt szerzett a Nationalelfben három világbajnokságon, már csak egyet kell szereznie, hogy befogja a brazil Ronaldót, és jó esélye van rá, hogy Joachim Löw elviszi Brazíliába.

A százszázalékos és listavezető Barcelona Pamplonába látogat a Primera División következő fordulójában.

[1505898] 2013-10-19 20:00:00 Osasuna - Barcelonax;