Serie A

Vajon Klose a mai eszével is a Lazióba igazolna?

Bár évek óta reményteli, esetleg a legjobbak közé emelkedő csapatként tartják számon a Laziót Olaszországban, a jelek szerint a csapat kerete inkább túlértékelt játékosoktól hemzseg, és kevés benne az igazi minőség.

A 2000-ben bajnok együttes nem sokkal a scudetto elnyerése után kénytelen volt anyagi gondjai miatt legjobbjaitól megválni - így került például Alessandro Nesta a Milanba -, azóta pedig bár folyamatos az építkezés, nem túl sikeres. Az utóbbi öt évben Delio Rossival a tizedik, Edy Rejával a tizenkettedik, az ötödik és a negyedik, majd legutóbb már Vladimir Petkoviccsal a hetedik helyen végeztek. Még csak két meccset játszottak le az idei szezonból, de azt minimum megállapíthatjuk velük kapcsolatban, hogy lesz még dolguk, ha jó eredményeket akarnak.

A jelenlegi Lazióban Klose (sárgában) az egyetlen nemzetközi szinten komolyan vehető játékos - Fotó: AFP

A Szuperkupa-mérkőzésen a középpályájuk össze-vissza szaladgálva asszisztált a Juventus négygólos sikeréhez, és bár a Serie A első körében legyőzték az Udinesét, a bajnok ellen a második fordulóban újra megmutatták, hogy komoly csapatok ellen nagyon nagy bajban lehetnek. Rosszul helyezkedtek Pogba szöktetésénél, még rosszabbul, Bonucci íveléseinél, végül pedig Tévez azt is bebizonyította, hogy egy az egyben is verhetőek, így újra négy gólt kaptak.

Egyet most tudtak lőni is, de igazából a Juve kapujának a közelébe csak átlövésekkel jutottak, és ahhoz a találathoz kellett Buffon suta mozdulata is. A hálóőrről középre pattant ki a labda, erre csapott le Miroslav Klose. A német csatár, aki 35 évesen is egyértelműen felfelé lóg ki a csapatból.

Ő 2011-ben érkezett, mivel kiszorult a Bayern Münchenből, és újra szárnyra kapott, előbb 12, majd 15 gólt szerzett a bajnokságban. Úgy, hogy sérülésekkel is küszködött, és amikor ő nem játszott, akkor azt azonnal megérezte a csapata. Mert mögötte Rocchi sem tudott jól teljesíteni, Kozák meg pláne nem. Klose nélkül Hernanes próbált a csapat vezére lenni, de nem sikerült neki, Ledesma sem tudott extrát mutatni, ahogy Mauri sem, rá pedig ráadásul bundázást is bizonyítottak.

Talán nem véletlen, hogy Klose rendre kitérő válaszokat ad, amikor a szezon végén lejáró szerződése hosszabbításáról kérdezik, vagy hogy nem csapott le a lehetőségre, amikor pályafutása lejárta utánra a klubvezetésben vagy az edzői stábban kínáltak neki pozíciót. A hosszabbítás kerülésében nyilvánvalóan szerepe van az életkorának is, nem lehetetlen, hogy a jövő évi világbajnokságon szeretne még részt venni, és utána befejezné, de talán már abban sem biztos, hogy két évvel ezelőtt jó klubot választott magának. Hiszen elfelejtettek jó csapatot építeni köré, pedig megérdemelte volna.

A Juventus-Lazio meccs góljai

Serie A
2. forduló
INFO Juventus-Lazio 4-1 (2-1)
[1536535] 2013-08-31 20:45:00 Juventus - Laziox;