Forma-1

A Ferrari óvott Vettel előzése miatt, az FIA szerint minden rendben volt

Amint arról korábban beszámoltunk, videofelvételek kerültek nyilvánosságra, amelyek alapján feltételezhető volt, hogy Sebastian Vettel egy alkalommal szabálytalanul előzött a Forma-1-es Brazil Nagydíjon.

A felvételek elemzése után a Ferrari panaszt nyújtott be a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA), az azonban mindent rendben talált Vettel előzése kapcsán. Ahogy azt korábban a hatharom.com is írta, valószínűleg nem is követett el szabálytalanságot a Red Bull német versenyzője a Brazil Nagydíj negyedik körében. Ugyan jól látható egy a sárga zászlót helyettesítő villogó a pálya jobb oldalán, mielőtt Vettel megelőzi Jean-Éric Vergne-t, majd egy zöld, miután befejezte a manővert, de az is tény, hogy jóval korábban, nem sokkal a sárga jelzés után a pálya másik oldalán egy pályabíró kézzel lengetett egy zöld zászlót.

Ha a német versenyző szabálytalan lett volna, az utólag 20 másodperces büntetést jelentett volna a számára, amivel csak a nyolcadik helyet szerezte volna meg, Alonso pedig egyetlen pontos előnnyel világbajnok lenne.

A kifogásolt előzés

A kikockázott zöld zászló a pálya bal oldalán