Brazil Nagydíj

A Red Bull félúton jár, a Ferrari az időmérőn javulna

Az utolsó futammal kapcsolatos várakozásaikról beszéltek a Forma-1-es egyéni világbajnoki címért versenyben lévő pilóták, Sebastian Vettel és Fernando Alonso csapatfőnökei, Christian Horner, illetve Stefano Domenicali szerdán.

A Ferrari istállóját vezető Domenicali szerint azon kell dolgozniuk, hogy esélyt adjanak Fernando Alonsónak a jó időmérős szereplésre a Brazil Nagydíjon.

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke 2012-ben.

"Mindig erről beszélünk, de tényleg javítanunk kell a tempónkon. Sajnos Austinban a szezon egyik legrosszabb kvalifikációját produkáltuk (Alonso ott csak a 9. lett az időmérő edzésen - a szerk.). Gondoskodnunk kell arról, hogy Brazíliában más legyen a helyzet, különben nagyon-nagyon nehéz dolgunk lesz."

Alonsónak 13 pont a hátránya Vettel mögött a világbajnoki pontversenyben, így egyszerű a recept a vb-cím megszerzéséhez a Ferrari számára.

"Sebastian előtt kell lennünk, és még kellene néhány pilóta a két versenyző közé. Erre kell készülnünk. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű, mert Vettel nagyon jól vezet és nagyon gyors autója van. De ez nem változtat a mi feladatunkon. A saját dolgunkra kell koncentrálnunk, és meglátjuk, hogy mi lesz a verseny eredménye. De láttuk, hogy Webbernek is volt technikai gondja Austinban (a Red Bull versenyzőjének fel kellett adnia a versenyt - a szerk.), és ez bármikor megtörténhet. De nekünk még mindig az a legfontosabb, hogy a lehető legjobban felkészítsük a saját autónkat" - mondta Domenicali.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint keménynek kell lenniük.

"Úgy kell hozzáállnunk ehhez a versenyhez, ahogy az előzőt tizenkilenchez. Ki kell mennünk, támadnunk kell, a legjobbat kell kihoznunk magunkból, az autóból, a taktikából, a versenyzőkből és a megbízhatóságból. Bármi megtörténhet, ezt már eddig is láttuk. De jó, hogy előnyben vagyunk. Eltökéltek leszünk, be akarjuk fejezni a feladatot, mert még csak félúton járunk" - mondta.

Az osztrák istálló vezetője természetesen boldogan beszélt az Egyesült Államok Nagydíján bebiztosított konstruktőri vb-címről: "Néhány éve még csak álmodozhattunk erről. Még csak nyolc éve vagyunk a sportban, de sorozatban harmadszor bajnokok lettünk. Ez igazán kiemelkedő eredmény. Elismerése a hosszú óráknak, az elhivatottságnak, az eltökéltségnek, ami a csapatban megvan. A siker minden részese nagyon büszke, de most a Brazil Nagydíjra kell koncentrálnunk, van 13 pont előnyünk és keményen kell küzdenünk. Mondtam, hogy az idei bajnokság az utolsó versenyig tarthat, és sajnos igazam lett."

A Brazil Nagydíj szombati időmérő edzéséről és vasárnapi futamáról is élő közvetítést olvashattok a hatharom.com-n, mindkét napon 17 órától!